Fotografija: Kiera McNally

Kanadski kantautor Mak DeMarko (Mac DeMarco) otkrio je detalje novog, instrumentalnog albuma pod nazivom Five Easy Hot Dogs.

Novo izdanje kao dvostruki CD, odnosno u digitalnom formatu trebalo bi da bude dostupno od 20. januara preko njegove etikete Mac’s Record Label. Vinilno izdanje očekuje se 12. maja. Prema saopštenju za javnost, predstojeći projekat se sastoji od instrumentalnih snimaka sa DeMarkovog proputovanja. “Plan je bio da počnem da vozim na sever, a ne da idem kući u Los Anđeles dok ne završim sa pločom“, objasnio je on. “Nešto kao da sam na turneji, samo što nije bilo nikakvih nastupa, a ja bih samo trošio novac”.

Svaka pesma koja se nalazi na albumu snimljena je i miksovana u odgovarajućem gradu koji je naveden u naslovu. Lista numera odražava hronološki redosled kojim su melodije proizvedene, počevši od „Gualala“ i završavajući sa „Rockaway“.

„Na nekim mestima sam ostao duže od drugih, neka od njih sam poznavao iz prošlosti, druga ne toliko“, nastavio je DeMarko. „Trudio sam se da sve vreme budem okupiran. Da ne znam šta se dešava u gradu, samo bih hodao okolo dok me neko ne prepozna i otišao odatle. Upoznao sam mnogo zanimljivih ljudi na ovaj način i imao gomilu kul iskustava”.

Five Easy Hog Dogs spisak pesama:

1. Gualala
2. Gualala 2
3. Crescent City
4. Portland
5. Portland 2
6. Victoria
7. Vancouver
8. Vancouver 2
9. Vancouver 3
10. Edmonton
11. Edmonton 2
12. Chicago 1
13. Chicago 2
14. Rockaway


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *