Slavni kantautor Van Morrison objavio je novi singl “Streamline Train” kojim najavljuje buduće studijsko izdanje Moving On Skiffle a koje bi trebalo da se pojavi 10. marta 2023. godine.

Pesmu je 1930-ih napisao bluzer iz Misisipija Red Nelson, a postala je popularna kada ju je grupa Vipers Skiffle plasirala na britansku lestvicu singlova 1957. godine. “Nova verzija daje joj bogatiji i robusniji zvuk, a njen početni ritam leluja poput terenskog voza pre nego što ga osvetli Morrisonov glas. Dodatno je oživljavaju prateći vokali u gospel stilu i uzbudljiv solo na Hammond orguljama,” stoji u opisu.

Na ploči Van preuzima domaći stil koji je eksplodirao Britanijom sredinom 1950-ih i unosi mu dozu sofisticiranosti i duhovnosti koju nije uvek posedovao. Album sa čak 23 pesme putuje u srce muzike koju je Morrison obožavao otkako je imao šest godina, a ploča sadrži pesme koje svojim porukama o važnosti slobode i života po sopstvenom nahođenju naglašavaju njegovu životnu filozofiju.

Album Moving On Skiffle biće objavljen u sledećim formatima: dupli CD; dvostruki vinil; dva dvostruka vinilna izdanja u boji (od kojih je jedno dostupno putem službene internetske trgovine, a drugo putem odabranih prodavača); kaseta i digitalno izdanje/streaming.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *