Jedan od najboljih bendova iz Meksika, Sonido Gallo Negro, održaće premijerni nastup u Beogradu i Srbiji, 2. jula 2024. godine na Zappa Barci (Ušće bb) sa početkom u 21 čas u organizaciji
koncertne agencije Rock svirke gde će promovisati aktuelni album “Paganismo”.

Sonido Gallo Negro je bend iz Meksiko Sitija koji se vraća korenima psihodelične tropske muzike sa gitarama, ekscentričnim orguljama, analognim sintisajzerima, tereminom. Oni kombinuju egzotičnu retkost i ezoteriju koja će promeniti vašu percepciju i naterati vas da igrate do iznemoglosti.

Devetočlani instrumentalni kolektiv stvorio je sopstveni miks lisergične kumbije u zadivljujuće audio-vizuelno iskustvo sa garderobom punom paganskih maski i kostima i umetnikom kakav je Dr Alderete. On koristi “tagtool” softver za kreiranje projektovanih slika u realnom vremenu, koje intuitivno reaguju na muziku.

Od 2010. godine imali su više turneja po Evropi i Americi, posetili 20 zemalja i više od 50 gradova. Do sada su objavili pet studijskih albuma, od kojih aktuelni “Paganismo” datira iz 2022. godine. Svakako da su jedna od najpoznatijih grupa iz Meksika u ovom trenutku.

Ulaznice je moguće nabaviti na Tickets i Gigstix prodajnim mestima, a cene su sledeće:
1.600 RSD – promo (ograničen kontigent do 10. maja)
2.000 RSD – pretprodajna cena (od 10. maja do 2. jula
2.400 RSD – na dan koncerta (2. jul)

 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *