Massive Attack, Fontaines D.C. i Young Fathers najavili su limitirano EP izdanje Ceasefire, čija će zarada biti donirana u dobrotvorne svrhe za pomoć hitnim operacijama Lekara bez granica u Gazi i na Zapadnoj obali. Vinil je dostupan za pred-narudžbu i uključuje materijal sva tri benda uz dizajn omota za koji je zaslužan  3D iz grupe Massive Attack.

“Scene užasa u Gazi koje se odvijaju svakog časa, sa bolnicama i školama bombardovanim u prah i nedužnim civilima, novinarima i lekarima koji su ubijeni u neopisivom broju, učinile su se utoliko gorima zbog više od deset nedelja jadnog političkog neuspeha”, napisao je 3D u saopštenju i nastavio: “Zadivljeni smo doktorima iz organizacije “Lekari bez granica” koji rizikuju svoje živote kako bi pomogli nedužnim civilima u Gazi. EP o prekidu vatre priznanje je njima i njihovom neverovatnom kontinuiranom radu u zaista neopisivim okolnostima. Solidarišemo se sa narodom Palestine”.

“Fontaines D.C. pridružuje se milionima širom sveta u zahtevu za momentalnim prekidom vatre i trajnim prekidom izraelske brutalne okupacije Palestine”, dodao je irski bend: “Od oktobra, Lekari bez granica su na terenu u Gazi, gde je svaki čovek meta IDF-a, rizikujući svoje živote kako bi pružili vitalnu pomoć hiljadama povređenih izraelskim neselektivnim napadima na izgladnele i bespomoćne. Osećamo se krajnje bespomoćno u onome što možemo učiniti u ovom trenutku, no nadamo se da će naš mali doprinos sa ovim snimkom prikupiti neka očajnički potrebna sredstva za ‘Lekare bez granica’ u Gazi. Prekid vatre sada. Slobodna Palestina!”

Više detalja možete pronaći ovde.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *