Grupa PipsChips&Videoclips objavila je novi album, dugoočekivano izdanje pod nazivom Vesna.

Ranije najavljen singlovima „Pariz“ i „Većinom“, novi studijski album Pipsa prvo je album izdanje benda nakon deset godina i nagrađivanog remek-dela Walt.

Vesna broji ukupno osam pesama, a muziku i tekst potpisuje Dubravko Ivaniš. Marko Levanić i Ivan Božanić zaduženi su za produkciju i aranžmane, a za miks i mastering Pavao Miholjević i Jurica Ferina. Naslovnicu albuma potpisuje Nikolina Ivezić, a sniman je u studiju “Dan, Mrak”.

Na albumu su svirali i pevali Dubravko Ivaniš koji je uz vokal svirao i klavijature. Njih je svirao i Ivan Božanić uz gitaru, a na klavijaturama je i Marko Levanić koji je zadužen i za bas. Krunoslav Tomašinec je na gitari, Zdeslav Klarić na klaviru, a Pavle Gulić je svirao bubanj, dok se kao prateći vokali pojavljuju Ivana Starčević, Jadranka Ivaniš i Lucija Ivaniš.

Novi materijal Pipsa najavili su “Pariz”, ljubavni singl koji se, kaže Dubravko Ivaniš, dotiče ključnih pitanja koja traže konkretne odgovore, te “Većinom” koji i otvara album. Sve je to dalo uvid u dugoočekivani studijski uradak koji je upravo objavljen. Album Vesna objavljen je za LAA i dostupan je na većini streaming servisa i YT kanalu Pipsa.

Prvi koncerti na kojima će se nove pesme, uz diskografsku akciju Pipsa, moći čuti uživo planirani su od 7. do 11. novembra u zagrebačkom klubu Sax. Petodnevna rezidentura Pipsa u Palmotićevoj je rasprodata.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *