Sastav Teenage Fanclub najavljuje Nothing Lasts Forever, novu ploču koja nasležuje Endless Arcade iz 2021. godine. Album bi trebalo da bude objavljen 22. septembra, a predstavljen je i video za singl koji otvara ploču, “Foreign Land”.

“Nikada ne razgovaramo o tome što ćemo raditi pre nego što počnemo da snimamo album”, rekao je tekstopisac Raymond McGinley u izjavi. “Ne planiramo puno osim osnova gde ćemo snimati i kada. Ploča deluje refleksivno i mislim da što više radimo, to nam je ugodnije da idemo u melanholiju, da osećamo i izražavamo te emocije”.

“Ove pesme su definitivno lične. Stariš, sve češće ulaziš u ormar i vadiš crno odelo. Misli o smrtnosti i ideja o svetlu sigurno su nam se često motale po glavi,” dodao je Norman Blake. “Pesme na prošloj ploči nastale su pod uticajem raspada mog braka. Bilo je katarzično pisati te pesme. Ove nove pesme odražavaju kako se sada osećam, izašavši iz tog razdoblja. Prilično su optimistične, postoji prihvatanje situacije i svo iskustvo koje dolazi sa tim prihvatanjem. Kada pišemo, to je odraz naših života, koji su prilično obični. Mi nismo izvanredni ljudi, a normalni ljudi stare. Volim da čitam Rejmonda Karvera. Često se u tim pričama ne događa puno toga, ali one govore o proživljenom iskustvu.”

Nothing Lasts Forever spisak pesama:

01 Foreign Land
02 Tired of Being Alone
03 I Left a Light On
04 See the Light
05 It’s Alright
06 Falling Into the Sun
07 Self-Sedation
08 Middle of My Mind
09 Back to the Light
10 I Will Love You


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *