Photo: Arthur Eisenberg

Toni Ajomi (Tony Iommi), gitarista benda Black Sabbath, otkrio je da se sprema da napiše i snimi novi solo album. Muzičar je vest podelio 1. januara tokom gotovo osmominutnog videa ‘Novogodišnja poruka’ na svom službenom YouTube nalogu.

“Bila je ovo dobra godina za mene”, rekao je Ajomi. “Pisao sam i snimao. Gradim novi studio, što mi je veoma drago. Zapravo, studio je izgrađen i gotovo je spreman za rad; samo još čekam nešto opreme.” Izjavio je kako mu određena oprema kasni zbog rata u Ukrajini, ali da će u sledećih nekoliko nedelja biti spreman da započne rad na pisanju novog albuma.”

Osim toga, Ajomi je još jednom potvrdio da će albumi Black Sabbatha iz razdoblja Tonija Martina biti reizdati 2023. godine. “Naravno, imaćemo box set Tonija Martina i Kozija Pauela i Nila Mareja“, objasnio je. “I radujem se, jer su mnogi pitali o tome. Hteli su da znaju kad će izaći. Napravili smo ih u nizu, ali ne možemo objaviti sve zajedno; moraju izaći u [pravo] vreme.”

“Onda smo sve originalne stvari Sabbatha u box setovima, a zatim imamo stvari Ronija [Džejms Dio]. Zatim će sledeća stvar biti materijal Tonija Martina i onda moje solo stvari.” Ajomi je nastavio: “Dakle, opet će biti gužva. Ali super je. I lepo je raditi intervjue i razgovarati o tome šta smo napravili i svim ostalim stvarima.”


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *