Glastonbury, najveći i najznačajniji muzički festival u Velikoj Britaniji i ovog nedeljnog jutra je demonstrirao svoju moć. Festivalske ulaznice za leto 2023. puštene su u prodaju. Serveri su se usijali od količine poseta i sve je bilo okončano za jedan sat.

Nakon što su paket aranžmani (autobusa + ulaznica) planuli u četvrtak 3. novembra za manje od 25 minuta, preostale pojedinačne ulaznice stavljene su prodaju danas u nedelju u 9:00 ujutro po britanskom vremenu.

Nekoliko minuta nakon puštanja u prodaju, festivalski nalog na Twitteru izvestio je o “neverovatnoj potražnji”. Koliko god su se organizatori pripremili na navalu, serveri očigledno nisu izdržali, jer se javio distributer ulaznica za festival, See Tickets, i u službenoj objavi na Twitteru izvestio da “rade na otklanjanju tehničkog problema” pre nego što je prodaja ulaznica nastavljena.

Glastonbury je potom u 10.03 sati potvrdio da su sve ulaznice za festival 2023. rasprodate.

Prošlog meseca, Emili Ivis (Emily Eavis) progovorila je o povećanju cene ulaznica za Glastonbury u novom postu na društvenim mrežama nakon što je otkriveno da će ulaznice za događaj sledeće godine koštati 335 funti plus 5 funti naknade za rezervaciju – što je povećanje od 55 funti.

U 2022. ulaznice su koštale 280 funti plus 5 funti naknade za rezervaciju. Kad su ulaznice prvobitno puštene u prodaju 2020., koštale su 265 funti, ali otkazivanje festivala i inflacija doveli su do povećanja.

Festivalska stranica trenutno navodi Arctic Monkeys, Eltona Džona i Harija Stajlsa (Harry Styles) kao headlajnere za petak, subotu i nedelju na Glastonbury festivalu 2023. godine. Nijedan drugi izvođač trenutno nije potvrđen.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *