Giganti alternativne rock scene – The Cure 27. oktobra 2022. u Areni Zagreb održaće svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj.

Ogromna baza obožavatelja ovog kultnog benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu ni nakon 42 godine od osnivanja, napokon će doći na svoje i videti dugo očekivani samostalni nastup grupe The Cure. Zagrebački koncert deo je upravo najavljene evropske turneje The Cure Tour 22 na kojoj će ovaj sastav održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao najava novog albuma koji će doneti novih 67 minuta The Cure zvuka.

Ovi indie rock pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, njihovi albumi su prodati u 30 miliona kopija širom sveta, a tu je i niz live albuma, soundtrackova, knjiga… The Cure je svojom muzikom obeležio živote generacije obožavatelja, a iako ih je teško svrstati u pojedinačan muzički žanr, uticali na formiranje nekolicine njih kao što su goth rock, new wave i post-rock. U 2019. pet članova benda svečano su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame.

The Cure je oformljen 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine The Cure je do sada odsvirao preko 1,500 koncerata, a upravo su živa svirka i direktan kontakt s publikom ono što oni radi najbolje. Tako su i pre dve godine od NME-a proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema pozornici. The Cure Euro 2022 turneja bit će prva nakon koncerata održanih 2019., godini u kojoj su slavili 40 godina postojanja, te 30 godina od izlaska kultnog albuma “Disintegration” iz 1989. s kojim su osigurali titulu jednog od najboljih britanskih bendova u poslednjih 50 godina. Iste godine, nakon festivalske turneje od tri meseca održali su epski trosatni koncert u Meksiko Sitiju. U Areni Zagreb nas tako očekuje punih 135 minuta čiste The Cure koncertne energije i zanosa, kojoj će prethoditi nastup predgrupe The Twilight Sad.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 9. decembra u 10 sati, putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mestima Eventima. Cene ulaznica kreću se od 175 do 650 kuna.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *