Dinamični i talentovani Baby Lasagna, sa svojim jedinstvenim i upečatljivim rock zvukom uspeo je da postane apsolutni favorit evropske, ali i svetske publike. Nakon što je osvojio ubedljivo najviše glasova evrovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobednik ljudi, 10. jula stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje EXIT festivala. Nakon Konstraktinog virtuoznog nastupa na Tvrđavi 2022, Baby Lasagna je prvi izvođač iz regiona koji će biti headliner Exita.

Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić, prvi put se pojavio u etru  kao solo izvođač pre manje od godinu dana. Međutim, svojim učešćem na hrvatskom izboru za predstavnika na Evroviziji – Dora, gotovo odmah se čvrsto pozicionirao u muzičkom miljeu ne samo regiona, već i sveta. Od momenta kada je osvojio prvo mesto na Dori, do finala na Evroviziji, on je ostao ultimativni izbor gledalaca, što je u finalu i dokazano. Baby Lasagna je osvojio ubedljivo najviše glasova fanova ovog televizijskog spektakla, iz preko 100 zemalja sveta, i mada je stao na drugo mesto, otišao je iz Malmea kao beskompromisni pobednik publike.

Umaški kantautor ovog jula doneće svoj prepoznatljivi zvuk i na Glavnu binu EXIT festivala. Svojom zabavnom muzikom i satiričnim tekstovima duboko protkanim porukama o problemima sadašnjice Lasagna će protresti najveću binu na Tvrđavi.  Pored evrovizijskog megahita, koji se našao u top 5 Global Spotify‘s Viral 50 liste, i broji preko 4 miliona pregleda na YouTube-u, Baby Lasagna ima još dve pesme „Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“, i „IG BOI“, singlove koji će se naći na njegovom debitantskom albumu „Demons & Mosquitos“. Pre nego što u julu zakorači na Exitovu najveću binu, rođeni Umažanin će prvo nastupiti u svom rodnom gradu kao jedan od headlinera na Sea Star festivalu u maju.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *