Pjesma „SSND“ treći je singl grupe PipsChips&Videoclips skinut sa albuma „Vesna“. Bend je predstavio i pripadajući videospot u režiji Radislava Jovanova Gonza.

„“SSND“ je song o jedinki, sisavcu koji ne fita u svoj okoliš, šutnut poput stare kartonske kutije jer je zanemario i nije na vrijeme razvio vrlinu društveno poželjnih ovisnosti. Naravno, takav pojedinac je sumnjiv, strano tijelo i zaslužuje svaku osudu i prijezir. Gonzo je u spotu složio zabavnu pričicu o jednoj takvoj vrsti adikcije, životu u virtualnoj realnosti, kojeg generacija brontosaura slabo razumije, a kad se s njim spletom okolnosti susretnu urnebesno prolupaju“ – tim rečima je verovatno jedan od njihovih najzabavnijih spotova opisao Dubravko Ivaniš, frontmen Pipsa i autor muzike i teksta.

Četiri role u spotu glume Ksenija Marinković, Pjer Meničanin, Korana Marinković i Tin Rožman. Snimio ga je Toni Renaud, a montaža i postprodukcija je bila u rukama Anite Jovanov. U spotu su, uz dozvolu, korišćeni kadrovi hit igre preživljavanja “Scum”,  zagrebačkog studija za razvoj igara Gamepires.

„SSND“ treći je singl s albuma „Vesna“, nakon zapaženih „Pariz“ i „Većinom“, a sam album nominovan je za Porin u kategoriji Najboljeg rock albuma. „Vesna“, a time i „SSND“, osim na većini streaming servisa i YT kanalu Pipsa, dostupno i na CD-u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dancing Bearu, Aquariusu i Dallas Music Shopu.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *