Reditelj Sam Mendes trenutno radi na kvartetu biografskih filmova o Beatlesima, od kojih se svaki fokusira na jednog člana benda, uz puno odobrenje i prava na muziku slavnog benda.

Prema pisanju stranih medija, Mendes će režirati sva četiri filma, koji će “pričati međusobno povezane priče, po jednu iz ugla gledišta svakog člana benda.” Sony Pictures je otkupio prava na filmove i planira ih sve objaviti 2027. godine.

Mendes će producirati filmove sa svojom partnerkom iz Neal Street Productions Pippom Harris, Julie Pastor iz Neal Streeta i Jeffom Jonesom, koji je izvršni direktor kompanije Apple Corps Ltd.

Mnogo detalja još treba razjasniti, uključujući i to ko će glumiti članove Beatlesa, što će nedvsmisleno biti neke od najtraženijih uloga u poslednje vreme. I dok Mendes namerava sam da režira svaki od filmova, još uvek mora pronaći scenariste.

Mendesov biografski film u četiri dela najnoviji je u nizu ambicioznih filmskih projekata koji se bavi istorijom Beatlesa. Godine 2021. Peter Jackson je objavio “The Beatles: Get Back”, osmosatni dokumentarac koji se bavio snimanjem albuma “Let It Be”.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *