Džoni Mar (Johnny Marr) već deset godina objavljuje solo ploče, a sada je došlo vreme da predstavi best of kompilaciju Spirit Power: The Best Of Johnny Marr koja će 3. novembra ugledati svetlost dana preko BMG etikete.

Kompilacija ne uključuje album iz 2003. godine koji je objavio kao Johnny Marr & The Healers i kreće od 2013. i ploče The Messenger, a tu su i pesme sa izdanja Playland iz 2014. godine, Call The Comet iz 2018., njegovog dvostrukog albuma Fever Dreams (Pts 1-4), kao i singlovi “Armatopia” i “The Priest” (sa Maxine Peake). Tu su i dve nove pesme: Depeche Mode obrada “I Feel You” i original “Somewhere”, koju možete čuti u nastavku.

Svirao sam u mnogim arenama tokom godina, a što se tiče pisanja pesama, nemam gde da se sakrijem“, kaže Mar o pesmi, u kojoj se pojavljuje onaj prepoznatljivi zvuk koji je imao tokom svog vremena u bendovima The Smiths i The The. “Da bi pesma funkcionisala, ona mora da bude banger. Znam da je skoro nekul razmišljati u tim terminima, ali odrastao sam u kući u kojoj su moji roditelji slušali Motown, gde ne biste mogli da objavite pesmu da nije bila puna hukova.”

Takođe, biće dostupno i dvostruko CD deluks izdanje Spirit Power koja uključuje demo verzije, remikse i štošta još.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *