Engleski kantautor King Krule objavo je novi album Space Heavy, a premijerno dolazi u Hrvatsku sa svojim bendom i to u zagrebačku Tvornicu kulture u sredu 1. novembra ove godine.

Archy Marshall poznatiji kao King Krule osvojio je naklonost publike i kritike muzikom koja spaja elemente panka, džeza, sa hip-hopom, darkvejvom i triphopom kao i prepoznatljivim vokalom baritona. Na novom albumu Space Heavy nanovo istražuje svoj zvučni svet, a materijal pisan tokom putovanja između Londona i Liverpula, mestima koja naziva domom, označava njegovu opsednutost prostorom između koji govori o snovima o ljubavi, izgubljenoj povezanosti i situacijama u kojima nas svemir kažnjava.

Mediji hvale novi album, a Clash Music kaže da King Krule nanovo dokazuje da je njegova, naizgled jednostavna, potraga za savršenim zvukom moguća, a Space Heavy zvuči jednako eklektično i kohezivno. Pitchfork hvali album i pesme koje pokazuju ranjivost i snagu, ali svaka je potpuno autentična, a NME kaže da novi King Krule istražuje nove muzičke teritorije dok istovremeno obogaćuje svoj poznati i hvaljeni zvuk. Why Now hvali majstorski put kroz zvuk na način na koji samo King Krule to može da uradi.

King Krule premijerno dolazi u Hrvatsku u sklopu Space Heavy turneje koja ga vodi po SAD-u i Kanadi, potom Evropi, dok su neki nastupi u Irskoj, V. Britaniji, Danskoj, Holandiji i Francuskoj već daleko unapred rasprodati.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *