ANOHNI najavljuje My Back Was a Bridge for You to Cross, prvo studijsko izdanje pod imenom ANOHNI and the Johnsons nakon više od decenije pauze. Novi album trebalo bi da bude objavljen 7. jula preko Secretly Canadian i Rough Trade etiketa, a prvi, najavni singl je “It Must Change”.

U saopštenju za štampu, ANOHNI je objasnila da je ploča What’s Going On, koju potpisuje Marvin Gaye bio „zaista važan kamen temeljac“ prilikom kreiranja novog albuma, dodajući: „Neke od ovih pesama odgovaraju na globalne i ekološke probleme koji su prvi put izraženi u popularnoj muzici pre više od 50 godina“.

Soul producent Jimmy Hogarth (Amy Winehouse, Duffy, Tina Turner) i ANOHNI započeli su proces rada na albumu My Back Was a Bridge 2022. godine kada su kreirali seriju demo uradaka pre nego što su okupili studijski bend kojeg čine Leo Abrahams, Chris Vatalaro, Sam Dixon, i Rob Moose koji je bio zadužen za snimanje ovog projekta.

U pratećem spotu najavnog singla učestvuje aktivistkinja za društvenu pravdu Munroe Bergdorf, a režiju zajedničkim snagama potpisuju Iain Forsyth i Jane Pollard. My Back Was a Bridge for You to Cross dolazi nakon solo debi ploče Hopelessness koju je ANOHNI objavila 2016. godine i EP izdanje Paradise objavljenog naredne godine.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *