Svetski poznati rok i bluz gitarista i pevač Filip Sejs (Philip Sayce) održaće svoj premijerni nastup u Beogradu 12. jula 2023. godine na Zappa Barci (Ušće bb) sa početkom u 21 čas u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

Filip Sejs (USA/CAN) trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na planeti. Izuzetno talentovani američki i kanadski gitarista i pevač, rođen u Velsu (UK), sa zadivljujućim rok-bluz stilom, nastupiće po prvi put u Beogradu u okviru evropske turneje na kojoj će promovisati svoj aktuelni studijski album “Spirit Rising”.

Na svom novom albumu Spirit Rising, Filip Sejs ne samo da potvrđuje svoj status jednog od trenutno najboljih električnih gitarista na planeti, već i dokazuje da ima mnogo toga da kaže.

“Za mene, rok, bluz, džez i hip-hop svi potiču iz istog porodičnog stabla“, kaže Sejs. “Tako da svoj zvuk najčešće opisujem kao ‘roots’ muziku jer sadrži uticaje svih tih elemenata. U isto vreme, želim da svoj zvuk usmerim u nove pravce koji odražavaju ko sam, gde sam i kuda dalje idem. To je bio najuzbudljiviji deo u stvaranju Spirit Rising-a. Eksperimentisati sa toliko ljudi iz različitih kreativnih sredina bilo je pravo uzbuđenje i privilegija.”

Oni koji traže vatrenu gitaru Filipa Sejsa naći će je u izobilju na albumu Spirit Rising. Na kraju krajeva, ovaj aspekt njegovog muzičkog identiteta je način na koji je izgradio svoju reputaciju, počevši od svog usvojenog rodnog grada Toronta, gde ga je legendarni Džef Hili (Jeff Healey) uzeo pod svoje okrilje kasnih 1990-ih. Nakon turneje po svetu kao član Hilijevog benda, Sejs se preselio u Los Anđeles, gde je četiri godine svirao sa legendarnom Melisom Eteridž (Melissa Etheridge) pre nego što je zvanično započeo samostalnu solo karijeru 2009. godine sa album ‘Peace Machine’. Njegovi naredni albumi su uspostavili bazu fanova u Evropi, gde je bio na turneji sa ZZ Top i Deep Purple. Sve ovo je na kraju privuklo pažnju Warner Music Canada 2015. godine, što je dovelo do objavljivanja albuma Influence 2015. godine.

Za razliku od nekih proricatelja sudbine koji žale zbog smanjene uloge glavne gitare u mejnstrim roku, Sejs veruje da je povratak toj nekadašnjoj slavi neizbežan dobrim delom zahvaljujući Jutjubu i drugim digitalnim medijima. “U ovom trenutku dolazi more mladih svirača koji imaju neograničen pristup učenju tehnika za koje su ljudima moje generacije bile potrebne godine traganja, pokušaja i grešaka da shvate“, kaže Sejs.

Ulaznice:
2.000 RSD – promo (ograničen kontigent od 50 ulaznica ili do 8. maja)
2.400 RSD – pretprodajna cena (od 8. maja do 12. jula)
2.800 RSD – na dan koncerta
Prodajna mestaTickets.rsGigstix i Zappa Bar
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *