Dropkick Murphys objavili su video za pesmu “Gotta Get To Peekskill” gde mi se pridružuje sastav Violent Femmes.

Singl dolazi sa njihovog budućeg albuma Okemah Rising, koji će biti objavljen 12. jula. Reč je o drugom u seriji radova Dropkick Murphysa koji interpretiraju reči Vudija Gatrija (Woody Guthrie) za novu generaciju.

Video sadrži snimke nastupa sa njihove ovogodišnje turneje po Evropi u kombinaciji sa snimcima osnivača/pevača benda Kena Kejsija, kao i Gordona Gejnoa i Brajana Ričija iz sastava Violent Femmes.

Kejsi je komentarisao saradnju sa legendama folk panka, napomenuvši: “Imali smo privilegiju da sarađujemo sa Violent Femmes na ovoj žestokoj pesmi. Akustični Dropkicksi zvuči dosta poput njih po mom mišljenju, tako da je saradnja muzički i simbolički prikladna. A pevati pesmu o borbi protiv Ku Klux Klana uvek je posebno zabavno.”

Brajan Riči, basista benda Violent Femmes, rekao je: “Oduvek nam se sviđao agresivan pristup Dropkicksa roots materijalu. Ne treba im nikakva pomoć, ali bilo je zadovoljstvo pridoneti raskošnom akustičnom bas gitarom. Bio sam dirnut vokalnom međuigrom između Gordona i Kena. Krajnji rezultat zvuči sumnjivo i kao Dropkicks i kao Femmes. Što je dobra stvar!”


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *