Fotografija: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Kantautor i gitarista Dejvid Krozbi, jedan od osnivača dve izuzetno uticajne rok grupe tokom šezdesetih, the Byrds i Crosby, Stills & Nash (kasnije Crosby, Stills, Nash & Young), je preminuo u 81. godini. Uzrok smrti još uvek nije otkriven.

Prema izvorima bliskim umetniku, a kako se navodi u izjavi koju je njegova sopstvena porodica objavila na mrežama, Krozbi je proživljavao dugu bolest u poslednjoj fazi svog života: „Sa velikom tugom i nakon borbe protiv duge bolesti, naš voljeni Dejvid (Kroz) Krosbi je preminuo. Na svu sreću, do poslednjeg trenutka bio je okružen ljubavlju supruge i srodne duše Džen i sina Djanga.

„Iako više nije sa nama, njegova humanost i dobra duša će nastavite da nas vodi i inspiriše. Njegovo nasleđe će živeti kroz njegovu legendarnu muziku. Mir, ljubav i slogu svima koji su poznavali Dejvida i onima koje je uspeo da dirne.

„Veoma će nam nedostajati. U ovom trenutku, s poštovanjem i ljubaznošću, molimo za privatnost dok tugujemo i pokušavamo da se nosimo sa našim ogromnim gubitkom. Hvala vam na ljubavi i vašim molitvama.

Bivši CSNY kolega Grejem Neš, koji se udaljio od Krozbija poslednjih godina kada se njihova grupa razišla, odao je počast na društvenim mrežama. „Sa duboko tugom saznao sam da je moj prijatelj Dejvid Krozbi preminuo“, napisao je Neš. „Znam da se ljudi obično fokusiraju na to koliko je naš odnos ponekad bio nestalan, ali ono što je Dejvidu i meni uvek bilo važnije od svega bila je čista radost muzike koju smo stvarali zajedno, zvuk koji smo otkrili jedno drugome i iskreno prijateljstvo koje smo delili tokom svih ovih dugih godina„.

Pored Neša, od Dejvida su se oprostili Stiven Stils, Brajan Vilson, Džejson Izbel i mnogi drugi…


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *