Doček u Novom Sadu, najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, šestu godinu zaredom biće poseban audio-vizuelni doživljaj, spajajući dve Nove godine, 31. decembra na otvorenom i 13. januara u zatvorenim prostorima, kao kruna Evropske prestonice kulture. 

Prodaja ulaznica po promotivnoj ceni za koncerte 13. januara počela je danas, a one su dostupne na svim prodajnim mestima Gigstix-a, kao i onlajn na njihovom sajtu gigstix.com. 

Jedan od najvećih džez pijanista današnjice Tigran Hamasyan nastupiće u Gradskoj koncertnoj dvorani, a holandska muzička diva iranskog porekla i dobitnica nagrade na Berlin Video Music Awards 2020. Sevdalizai ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji i dobitnica priznanja Elle Style Awards za 2022. godinu Konstrakta, uz bend Zemlja gruva stižu u Srpsko narodno pozorište.  

Afrička R’n’B princeza Nneka nastupiće u Sinagogi, u Reformatorskoj crkvi koncert će održati jedan od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajko Feliks, dok će svetski poznati sastav Divanhananastupiti u gimnaziji Laza Kostić. Rok zvuk, svako na svoj jedinstven način donose Shortparis u Fabrici, zvezde iz Londona Haelos u Pozorištu mladih, Sana Garić Kulturnoj stanici Svilara, Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka, legendarna Yu grupa u unpluggedizdanju u svečanoj sali kompanije NIS. Podršku tom programu na Dočeku pružila je kompanija NIS. 

Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang koncert će održati u Novosadskom pozorištu, pevačica čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijana Bogićević stiže u Kulturni centar Novog Sada, a najbolji džez bend iz Srbije EYOT  u Kulturnu stanicu EđšegRadničkom domu nastupiće hrvatski lajv tehno sastav ABOP, a fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal. U Srpskom narodnom pozorištu nastupiće i pevačica duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević

U okviru Dočeka 13. januara, u Kulturnoj stanici Bukovac, program za decu prirediće udruženje umetnika Visoko C koje iza sebe ima više od 500 izvedenih predstava, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La BandaUlaz na njihove nastupe biće slobodan

Da bi koncerti zaista bili pretvoreni u doživljaje, 13. januara, zajedno sa izvođačima, na tome će raditi renomirani umetnici među kojima su reditelj Aleksandar Nikolić, dve profesorke sa Fakulteta tehnčkih nauka Mia David i Tanja Milovanović, ali i institucije kao što je Akademija umetnosti u Novom Sadu i mnogi drugi. 

Doček 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave — ulaz slobodan


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *