Zoran Mladenović (Bolesna štenad): „Nije sve tako crno, biće još crnje!“


Bolesna štenad - Zoran MladenovićUoči sutrašnjeg koncerta grupe Bolesna štenad uz Sharks, Snakes & Planes i bend Vizelj u beogradskom Domu omladine kao najava Beogradskog koncerta godine razgovarali smo sa gitaristom benda Zoranom Mladenovićem poznatijem kao Seljak o jednom od najvećih hitova (‘Infostan’) u poslednjih par godina na rokenrol sceni Srbije i šire, kakve utiske nose sa turneje po Bosni, novom albumu, sajti i spotu, problemima oko organizovanja turneje po Srbiji kao i o pank sceni u Srba.

RockSvirke: Kako je nastao vaš najveći hit „Infostan“?

Zoran Mladenović – Seljak: Pesma ‘Infostan’ je nastala u periodu dok smo Lama i ja živeli zajedno u nekom stanu na Voždovcu. Lama je osmislio rif, a tekst se sam nametnuo jer su nam računi uvek stajali u hodniku i njih prvo ugledaš kad uđes u gajbu. Ja sam dodao refren i eto pesme. Iskreno nisam očekivao da će postati hit.

RockSvirke: Utisci sa nedavne turneje po BiH?

Zoran Mladenović – Seljak: Prva stvar je da su bosanci odlični domaćini. U Derventi nam je treći put da nastupamo i tamo nas publika već dobro poznaje. U Zenici smo svirali prvi put, rasprodali smo klub i oduševili publiku koja je na nas ostavila odličan utisak. U Doboju smo shvatili da pank u bosni nije umro. Lukavac ima odličan klub za svirke koji bi svakom bendu preporučio. Sve u svemu Bosna nas je održala, njojzi hvala.

RockSvirke: Kada da očekujemo novi album?

Zoran Mladenović – Seljak: Novi album možete da očekujete vrlo brzo, kao i sajt i novi spot. 3 u 1.

Bolesna štenad

RockSvirke: Da li planirate turneju po Srbiji (sami ili kao gosti nekome)?

Zoran Mladenović – Seljak: Turneja po Srbiji možda u nekoj daljoj budućnosti ako se popravi stanje na sceni klubova koji oragnizuju svirke. Svirali smo dosta po Srbiji i malo smo razočarani u organizatore. Većina klubova nema osnovnu opremu čak i u većim gradovima poput Niša koji ima odličan klub ‘Feedback’ koji „kao“ podržava scenu ali će radije da mu dođe neki DJ subotom. Jeftinije im je da plate jednog čoveka nego da se cimaju sa binskom opremom, toncem itd. Samim tim i doprinose da scena koja je već podosta sjebana još više bude sjebana. Oni su jedan primer, a ima ih još dosta. Najveći problem je u tome što ima puno odličnih bendova koji nemaju gde da nastupaju u Sbiji.

Bolesna štenad - Zoran Mladenović

RockSvirke: Prokomentarišite današnju pank rok scenu? Ima li je?

Zoran Mladenović – Seljak: Pank rok scena je odlična, ima odličnih bendova kod nas i u regionu. Jedino što ne postoje mediji koji će to ispratiti pa moraš sam da grebeš po internetu, da kopaš i tubuješ do iznemoglosti. Medijski mrak je zavladao u svakom smislu što se tiče rokenrola. Nije sve tako crno, biće još crnje. Ali koga boli kurac za to.

(Visited 222 times, 1 visits today)