Zoran Lazarević (ČBS): „Dokle god je bendova koji ne priznaju lažne autoritete i bendova koji nose bunt u sebi, pank nikada neće biti mrtav!“


Zoran Lazarević - Čovek bez sluhaUoči večerašnjeg koncerta grupe Čovek bez sluha u beogradskom Domu omladine kojom obeležavaju 20 godina karijere razgovarali smo sa gitaristom benda Zoran Lazarevićem o rokenrol sceni danas u odnosu na početke, predstojećoj slavljeničkoj turneji, o tome da li su ikada pomišljali da promene zvuk, šta možemo da očekujemo večeras i da li je pank u Srbiji mrtav kao što se priča.

RockSvirke: Kako vam se čini r’n’r scena danas, u odnosu na scenu kada ste pre 20 godina počinjali?

Zoran Lazarević (ČBS): Scena je u maloj meri drugačija u odnosu na pre 20 godina, ali mi se čini da su porivi i razlozi bavljenja muzikom totalno drugačiji u odnosu na naše početke.

RockSvirke: Da li ste ikada pomišljali da promenite zvuk, mnoge grupe odstupe od izvornog zvuka i na neki način se komercijalizuju…?

Zoran Lazarević (ČBS): Nikada nismo pomišljali da promenimo zvuk, jer to onda ne bi bio ChBS!, a pitanje komercijalizacije… jako je diskutabilno.

RockSvirke: Da li planirate slavljeničku turneju po Srbiji?

Zoran Lazarević (ČBS): Da, u planu je velika turneja po svim mestima gde god postoje osnovni uslovi za svirku, što po Srbiji, što po ex Yu republikama.

Čovek bez sluha - Ti samo misliš da me znaš

RockSvirke: Kada da očekujemo novi album?

Zoran Lazarević (ČBS): Novi album će ugledati svetlo dana krajem 2015. godine.

RockSvirke: Pored najavljenih gostiju, možemo li očekivati još neka iznenađenja?

Zoran Lazarević (ČBS): Sve je manje više najavljeno, ali na našim svirkama se uvek može očekivati neko iznenađenje!

RockSvirke: Da li je pank u Srbiji mrtav?

Zoran Lazarević (ČBS): Nikako!! Niti će biti… dokle god je bendova koji ne priznaju lažne autoritete i bendova koji nose bunt u sebi!

https://www.rocksvirke.com/vesti/najave/4125-veliki-beogradski-koncert-grupe-covek-bez-sluha-veceras-u-dob-u-nagradna-igra.html

(Visited 132 times, 1 visits today)