„Živeti u prošlosti“ – novi spot benda Ničim izazvan


Ničim izazvanBend Ničim izazvan može da se pohvali sa još jednim spotom, za pesmu „Živeti u prošlosti“.

Originalna muzika ovog benda, donosi nam vesele melodije i mnogo pozitivne energije. Inspiracija za njihove pesme dolazi iz vremena prošlog, današnjeg, iz tananih osećaja koji čine život. Ovaj spot je još jedna potvrda toga.

Njihovi tekstovi pesama su krajnje iskreni, oživljavaju ih raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka, pa čak pomalo i panka. Prisutan je veliki broj akustičnih instrumenata koji doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka.

„Prelepi zvuci. Predivna melodija. Dirljiv tekst? i spot!“ jedan je od prvih kometara na Jutjubu.

I zaista je tako. Predivan zvuk saksofona, tokom cele numere na izvestan način pleše, prvo sa klavijaturama, a kasnije i sa ostalim instrumentima… Vokal poput šapata miluje, a prateći vokali grle poput laganog vetra.

Na samom početku spota zvuk dečije ljuljaške, uspomena majke na ćerkino detinjstvo, a u isto vreme uspomena iz detinjstva ćerke na majku. Zatim tri buđenja u tri oka, vedrog jutra, tri kapi kafe i kap vode poput kapi života…

Album na majčinom stolu prepun uspomena, miris dečije haljine u njenim rukama i svaka emocija ispisana na licu slikaju prošle godine, ljubav i setu…

„Sećaš se bele haljine, prve za tebe skrojene
na tvoj šesti rođendan su te slikali u njoj
I ta je slika zarobljena sa stotine drugih uspomena“

„sećaš se starih vozova, majčinih lakih pogleda
igara sa sestrama, tvojih očiju punih sunca“

Pogledi kroz prozor u pravcu daljina, povezanih nebom, i poruke u misli koje putuju oblacima i suze koje izigraju i po koji osmeh koji se izbori…

„nose mir…
šta si izgubila vreme se ne vraća“

Poslednji treptaji nota će vas oduševiti, oni su, ne završetak, već uvod u mir za kojim svako od nas traga…

Ničim izazvan je bend koji je formiran u proleće 2011. godine. Veliku ulogu u razvoju benda, svojom podrškom i pomoći, imao je Robert Telčer (Veliki Prezir, Partibrejkers).

U proleće 2012. godine bend uspostavlja saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog benda Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra, i iz te saradnje nastaje prvi singl „O tebi“, za koji je takođe urađen spot. Uskoro kako kažu sledi i album u istoj produkciji.

I ovaj spot, kao i prerthodni zaista se može pohvaliti izuzetnom produkcijom.

Bend su osnovali Bojan Gluvajić (vokal, gitara) i Boris Bakalov (vokal). Ubrzo su im se priključili Boris Barović (bubnjevi), Mane Gluvajić (bas gitara) i Boriša Kuga (klavijature). Kasnije su u bend došli i Nemanja Vujović (gitara), Dragana Ilić (prateći vokal) i Igor Martinko (violina, truba, harmonika, gitara) i oni danas čine prvu postavu benda Ničim izazvan.

Bend najavljuje da će ostati veran pravljenju autorske muzike, jer upravo kvalitetne autorske stvari nedostaju publici. U njihovom zvuku je osedan uticaj ex-yu scene, bendova poput Haustora, EKVa, Azre, koji mešaju sa novijim uticajima stranih indi-rok bendova.

Muziku i tekst potpisuje Bojan Gluvajić, saksofon je svirao Gabor Bunford, bubanj Srđan Dunkić, mandolinu Igor Martinko. Produkcija je poverena Đani Pervanu i „Home sweet home“ studiju, mastering je radio Tat Puruša. Snimano je u studiju „Šamarčina“ u Vrbasu, a snimatelji su Robert Telčer i Dušan Ševarlić.

Video produkciju potpisuje „BIM“, režija i scenario Branko Topalović, dok je snimatelj i montažer Miroslav Perišić.

Članovi benda se takođe zahvaljuju i Branki Petrić, Ljubici Lukač i Dori Topalović na učestvovanju u stvaranju spota.

(Visited 65 times, 1 visits today)