Zemljotres na Jazu: Skrillex za spektakl na otvaranju Sea Dance festivala


Skrillex @ Sea Dance 2016Jedna od najznačajnijih muzičkih ikona današnjice Skrillex, nastupiće 14. jula na plaži Jaz, na spektakularnom otvaranju Sea Dance festivala! Sa ukupno osam osvojenih Gremi nagrada, Skrillex trenutno drži rekord među izvođačima elektronske muzike i jedan je od pet najplaćenijih elektronskih muzičara na Forbsovoj listi.

Skrillex nadilazi elektronsku muziku i kao zvanično jedan od deset najuticajnijih muzičara današnjice na „Billboard Social 50“ listi se nalazi sa preko četiri milijarde Jutjub pregleda, 20 miliona fejsbuk fanova, pet miliona na tviteru i četiri miliona pratilaca na instagramu, ispred muzičkih zvezda kao što su Madona (Madonna), Kalvin Haris (Calvin Harris) i drugi.

Ovaj višestruko nagrađivani američki producent 2014. održao je jedan od najposećenijih i najenergičnijih nastupa u istoriji glavne bine Exita. Oduševljen festivalom i atmosferom na tvrđavi, odlučio je da ostane i zatvori Dance Arenu, zbog čega je propustio let, te se odlučio da bukira privatni avion par dana kasnije i ostane u Novom Sadu do kraja EXIT festivala! Upravo su sjajni utisci sa Petrovaradinske tvrđave, kao i predivan ambijent plaže Jaz, bili više nego dovoljan razlog da Skrillex izmeni plan turneje kako ne bi propustio nastup na Sea Dance festivalu!

Skrillex, čije je puno ime Soni Džon Mur (Sonny John Moore), muzičku karijeru je počeo kao pevač i gitarista kultne američke grupe From First To Last, sa kojima je čak išao i na Warped turneje u periodu od 2004. do 2007. Ubrzo potom kreće u samostalne vode kao izrazito talentovan producent i za veoma kratko vreme je postigao planetarnu popularnost zahvaljujući singlovima „Scary Monsters and Nice Sprites“ i „Bangarang“ i kroz različite muzičke projekte sa brojnim velikanima elektronske muzičke scene. Tokom protekle godine, zajedno sa drugim hitmejkerom Diplom, izdao je album pod nazivom Jack Ü, što mu je na nedavnoj dodeli Gremi nagrada, donelo nove dve zlatne gramofonske statuete i to za najbolju dens numeru „Where Are You Now“ urađenu u saradnji Džastinom Biberom (Justin Biber), kao i za najbolji dens album Skrillex and Diplo present Jack Ü. Skrillex kroz svoje, uvek vrhunski isproducirane nastupe, pokreće razmenu moćne, nezaustavljive energije za koju sam često kaže da je ono što čini njegove nastupe zaista spektakularnim.

(Visited 129 times, 1 visits today)