Završeni Dani piva u Zrenjaninu


Dani piva Zrenjanin 2010 Jubilarni 25. dani piva u Zrenjaninu održani u organizaciji Grada Zrenjanina i Turističkog centra grada Zrenjanina, uz podršku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja, u nedelju uveče su završeni sjajnim nastupom mladog benda Santos Brothers i muzičkih legendi Riblje čorbe.

Na Žitnom trgu, u stecištu najvećeg broja posetilaca tokom pet dana održavanja „Dana piva“, štandovi pivara učesnika tokom pet dana zrenjaninskog festivala piva, točili su preko 20 vrsta piva, a na centralnoj bini gostima festivala su se predstavili E – Play, Letu štuke, Pekinška patka, Vrelo, Biljana Krstić i Bistrik, Esma Redžepova, Oružjem protiv otmičara, Orthodox Celts, Goblini, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi i mnogi drugi. Kiki Lesendrić i Piloti su nastupili sa specijalnim gostom, ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem.

Na sceni „Sima Cacin“ i gostima Panonskog dvorišta, pored tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora „Lala“ i Festivala tamburaša „Prim za primom“, nastupali su renomirani tamburaški sastavi, a predstavili su se i Ženski harmonikaški sastav „Meškarke“, Zvonko Bogdan, klapa „Volosko“ i duo Selimova-Želčevski.

Na Trgu slobode, tokom šest dana (23. – 28. avgust), u okviru manifestacije 25. dani piva, promovisan je gradski projekat „Zrenjanin – Evropska prestonica kullture 2020. godine“, gde su se u formi „Marketa kulture“ tokom večernjih časova na centralnoj bini predstavili različiti kulturni programi u vidu debata, DJ setova, koncerata, performansa, projekcija filmova… a „Market kulture“ je obeležila i revija modnog kreatora Dušana Šorđana.

Lokaciju Gradske bašte u Gradskoj kući obeležili su nastupi grupe „The Frajle“ i Kemala Montena, kao i tradicionalni koktel gradonačelnika na kom su nastupili Zafir Hadžimanov i Bisera Veletanić.

U novoj Hali sportova, tokom 25. dana piva, održan je XI INOCOOP – međunarodni sajam inovacija, kooperacije i preduzetništva. U susret 26. danima piva, više informacija potražite na zvaničnom sajtu manifestacije www.danipiva.rs.

(Visited 201 times, 1 visits today)