Završen festival mladih rock glazbenika Srbije Plana Demo Fest 2010


The CombsVelika Plana u subotu 14. kolovoza bila je stjecište velikog broja mladih poklonika rock glazbe iz svih krajeva Srbije.

Oni su se okupili bodreći svoje favorite koji su nastupili u sklopu trećeg festivala mladih rock glazbenika pod nazivom ’’Plana Demo Fest’’.

Kao i ranijih godina, festival je predstavio 15 mladih i veoma uspješnih rock sastava koji su se natjecali za titulu najboljeg. Žiri koji je bio sačinjen od glazbenih urednika radio i tv postaja i renomiranih glazbenika, izabrao je za pobjednika trećeg Plana demo festa niški sastav The Combs, dok je publika odabrala pirotski Bad Memory.

Pored domaćih bendova, nastupile su i dvije rock grupe iz Bugarske. Pobjednici festivala u obje kategorije predstavljat će Srbiju na jednom od međunarodnih omladinskih rock festivala u Bugarskoj tijekom ove i sljedeće godine.

Do sada festival je predstavio više od 120 grupa iz svih krajeva Srbije, uključujući i grupe iz Bugarske, Makedonije i Hrvatske. Organizator festivala, glavni i odgovorni urednik udruženja Balkanska Rok Inicijativa Dejan Ilić, po završetku večeri saopćio je prisutnim bendovima da je pokrenuta inicijativa za osnivanje Balkanske rock mreže koja će ujediniti sve rock grupe s prostora Balkana i na taj način omogućiti nastupe i van granica svojih zemalja po principu reprociteta.

Organizatori su preko svojih medijskih pokrovitelja omogućili direktan radio i internet prijenos koji je počeo u subotu nešto poslije 19 h i trajao do jedan sat poslije ponoći.

(Visited 57 times, 1 visits today)