Zaključena lista učesnika BL ROA 2011


BL ROA 2011Poznati su svi učesnici festivala BL ROA 2011. Iz ukupno 12 zemalja, na festivalu će učestvovati 21 bend. Svaki festivalski dan po 7 bendova.

Festival će otvoriti i zatvoriti banjalučki bendovi Pasiv i Heaven Rain. Ono što je vrlo značajno za BL ROA 2011 su različiti pravci bendova koji dolaze. Tako ćemo pored klasične rock muzike, imati priliku da slušamo hard-rock, metal, gothic, melodic, heavey, trash – metal, punk-rock, hip-hop, rep, dance, electro, drum’n’dass ili reagge, … jednostavno muzika sve one koji vole muziku.

Želimo napomenuti da je Festival BL ROA internacionalan i da na njemu gostuju bendovi iz Evrope i Južne Amerike, otvoren za bendove iz svih krajeva svijeta. Svojom kvalitetom spada u najbolje festivala Balkana a u Bosni i Hercegovini je najveći muzički dogadjaj. Mnogi bendovi izdaju u toku ove godine nove albume kao, Mayland, Shadoside, Nevergreen, Transmitter, Thunderbolt, Green.Frog.Feet ili su ih izdali u prošloj godini. Festivalska publika će imati medju prvima priliku da poslušaju tek izašle radove.

Na svakoj festivalskoj večeri su najmanje po tri headlinera. Prvu veče sa velikom pažnjom pratit ćemo nastupe:

 • Shadowside – poznati su banjalučkoj i festivalskoj publici od prošle godine, bend koji bilježi velike uspjehe na svjetskoj metal sceni. Poslije uspješne Američke turneje 2009. godine, imali su fantastičunu turneju krajem prošle godine sa grupom W.A.S.P.
 • Transmitter iz Njemačke sa sigurnošću je jedan od vodećih evropskih bendova koje ćemo imati priliku slušati u vidjeti. Pored fantastičnog show-a vizuelni efekti koji će specijalno za njihov nastup biti pripremljeni garantuju spektakl koji još nije viđen u Banja Luci i regiji.
 • Regadless Of Me talijanski melodic metal bend sa prekrasnim ženskim vokalom predstavlja veliki izazov publici koja će imati prilike na jednom mjestu da uporedi sličnost sa Shadowside i da uživa u sviračkim vještimana članova benda.
 • Geminus – Njemačka, Uncle Sam Decided – Sarajevo, Broken Strings – Beograd i Pasiv – Banja Luka, bendovi koji imaju ili izgradjuju svojeu karijeru.
 • Druga veče festivala obiluje takođe vrlo kvalitetnim i interesantnim bendovima:
  Malo je festivala koji svojoj publici u samo jednoj večeri može ponuditi 4 velika benda, svaki na svoj način sapada u sam vrh muzičkog pravca kojem pripadaju.

 • Jurica Pađen & Aerodrom iz Zagreba, spadaju u zvijezde Festivala BL ROA. Jurica Pađen je legenda, svirao u Grupi 220, Azra, Parni Valjak, Pađen Band i Aerodromu. Tvorac mnogih hitova koje pjevaju sve generacije.
 • Nevergreen – bend nastao u Subotici. Svoj put ka zvijezdama nastavio u Mađarskoj gdje spada u sam vrh gothic – melodic – metala. Snimili su do sada 9 albuma, na mađarskom, engleskom i upravo im izlazi album na srpskom jeziku koji će predstaviti na BL ROA. Poznati u Evropi.
 • Green.Frog.Feet – punk rock bend iz Njemačke, koji je svoju slavu stekao u njemačkom govornom području. Svoj specijalan nastup i novi CD predstaviće posjetiocima BL ROA.
 • Smash Hit Combo – jedan od najinteresantnijih bendova festivala. Mladi na putu afirmacije, vrlo popularni. Njihov način svirke je mješavina repa, hip-hopa, metala i drugih pravaca. Zajedno sa grupom Transmitter čine pravo osvježenje i mamac za ljubitelje hip-hopa, repa,…
 • Lunaffair – bend koji je na prošlogodišnjem festivalu pokupio simpatije onih najmlađih. Ove godine dolaze na festival sa novim albumom i stečenom reputacijom jednim od najboljih mladjih bendova u Austriji i Njemačkoj.
 • Crossroad Blues Band – iz Makedonije pružit će poseban ugođaj onima koji vole Blues. Bend koji postoji već 15 godina i jednog od najboljih makedonskih gitarista u bendu.
 • Treći dan festivala kao i prethodna dva bit će ispunjen odličnim svirkama još boljih bendvoa.

 • Kraljevski Apartman – jedan od najpopularnih bendova u Srbiji i regiji po drugi put je učsenik BL ROA. Njihov nastup su priželjkivali mnogi ljubitelji festiala i dobre muzike.
 • Myland iz Italije – spadaju u sam vrh melodic metala. Na prošlogodišnjem festvalu su oduševili publiku i medije i sa pravom zavređuju epitet headlinera sa Kraljevskim Apartmanom na trećoj večeri festivala.
 • Edge Of Serenity – mladi holandski bend sa vrlo iskusnim muzičarima koji za sobom imaju pregršt snimljenih albuma, na BL RAO će se predstaviti sa akutalnim albumom koji se nalazi među najslušanijima u Evropi.
 • Thunderbolt iz Norveške poznat širom Evrope i regije. Gostovao i u Banja Luci. Kiss Forever će se pobtiniti za ljubitelje legendarne grupe Kiss i domaći bend koji ima lijepu budućnost Heaven Rain.
 • Dva demo benda sa takmičenja na Demo top listi BL ROA nastupit će drugog i trećeg dana festivala.
(Visited 129 times, 1 visits today)