Zaječarska Gitarijada – konkurs za bendove od Vardara do Triglava


zajecarska_gitarijadaZaječarska Gitarijada otvorila je konkurs za demo bendove sa prostora Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji nemaju zvanično objavljeno izdanje. Konkurs je otvoren zvanično od petka 5. aprila do 24. maja.

Mogu se prijaviti bendovi od Vardara pa do Triglava, odnosno svi izvođači rok orijentacije koji ispunjavaju uslove sa prostora bivše Jugoslavije. Za prijavu je potrebno poslati tri autorske kompozicije, biografiju i fotografiju benda na e-mail prijava@gitarijada.rs.

Ovogodišnje, 47. po redu, izdanje Gitarijade u Zaječaru održaće se od 1. do 3. avgusta 2013., a organizatori su preuzeli na sebe obavezu da prevaziđu prošlogodišnje izdanje, najposećenije od samog nastanka festivala.

Praksa koja se pokazala uspešnom primeniće se i ove godine, odnosno paralelno sa Gitarijadom organizovaće se i 17. Moto skup, a takođe će ponovo biti tri stejdža: Main na Kraljevici, World Music na gradskom Trgu i stage u moto kampu.

Pobednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mesto na osnovu glasova publike odneo VIS Novi Dan.

Selektovani učesnici imaće mogućnost učešća na Rock Akademiji, od 25. do 31. jula 2013., koja podrazumeva radionice za demo bendove sa sledećim elementima: podešavanje i održavanje gitare, podešavanje i održavanje bubnjeva, metodologija vežbanja gitare i bubnjeva, metodologija vežbanja glasa, mendžment benda (vežbanje, promocija, performans, finansije, zaštita autorskih prava, turneje), produkcija zvuka (na probama, u malim prostorima, na festivalima), audio snimanje (priprema, snimanje i postprodukcija). Tokom radionica koriste se metode predavanja, prezentacija, konkretni primeri iz prakse, praktične vežbe i samostalan rad polaznika uz asistenciju.

Predviđene su i radionice za prateće osoblje koje obuhvataju školu za ton majstore i radionicu upravljanja događajima (event menadžment) sa posebnim akcentom na sigurnost i zaštitu na radu, zatim školu za tonce baziranu na dugogodišnjem iskustvu i knjizi čiju je osnovu priretio Tim Roberts, šef odseka za edukaciju britanske Production Services asocijacije.

(Visited 62 times, 1 visits today)