Zagrebački trio Žen na mini-turneji po Srbiji


Žen (ex Žbuka)Bend Žen, nekadašnja Žbuka je sinoćnom svirkom u Crnoj Kući krenuo na božićnu mini-turneju po Srbiji. Žen spaja žensku energiju, razne čokoladice, čepove ispijenog piva, zvukove iz prirode, ljuti kečap i šareno cveće u masu koja se uvlači u instrumente i izlazi kroz pojačala i razglas.

Grupa Žen deluje u Zagrebu, a tokom nekoliko godina svog postojanja i muziciranja održale su brojne koncerte u regiji, napravili dva EP izdanja, snimile pesmu za Grlićev film “Neka ostane među nama”, bile su predgrupa Disciplini Kitschme.

Trenutno pripremaju snimanje svog prvog albuma, kao i dve veće turneje. Muzika koju izvodi Žen ima elemente post i math rocka, indie popa i krauta. Žen čine talentovane muzičarke Eva Badanjek (električna gitara, vokal), Sara Ercegović (bubnjevi, klavijature, vokal) i Ivona Ivković (bas gitara). Vizualno ih upotpunjava VJ TANJA i 400 ZEČEVA koja u svom radu kombinira animacije, ilustracije i video snimke, stvarajući psihodelično-infantilni vizuelni kolaž.

Večeras su u Galeriji Eletrika (Kulturnog centra Pančeva, Radomira Putnika 7), nakon čega se sele u prestonicu gde će održati svirku u dobro poznatom Zmajevom gnezdu (Zgrada Bigza, Bulevar Vojvode Mišića 17).

{youtube}jI-np-oDZ04{/youtube}

(Visited 82 times, 1 visits today)