Zagrebački S3ngsi imaju novi spot!


S3ngs - Što su jutros napravile?Zagrebački bend S3ngs objavio je spot i za drugi singl s novog albuma Costa S3ngsia, kojeg su izdali 5. oktobra (listopada) ove godine. Pesma „Što su jutros napravile?“, ali i sam spot, opravdavaju epitete domaćih kritičara, koji o bendu imaju samo lepe reči.

Kako je tekla priprema i snimanje spota objasnili su i sami momci iz benda: „Ovaj spot nam je izrazito bio zanimljiv jer smo nakon dugo vremena ponovno mi bili u spotu onakvi kakvi jesmo inače. Dakle nije bilo glume i naturščeka kao u spotu za ‘Na more’. Suradnja sa skalpel kolektivom konkretno sa Lukom Hrgovićem i Antonom Svetićem je bilo čisto zadovoljstvo kao i uvijek. Atmosfera na setu je odlična, provodimo super vrijeme, uvijek se dobro zabavimo, a njihovo znanje i kreativa onda ekranizira S3ngse za TV formate.“
Izabrali smo ‘Što su jutros napravile’ jer paše u trenutni društveni kontekst. Za razliku od nekih pjesama na albumu koje su introspekcije i kopkanje sami po sebima i drugima opsijući razne životne situacije, ‘Što su jutros…’ je pjesma koja opisuje ono što je u zraku danas. Porobljavanje ovog napačenog naroda, političko silovanje iz dana u dan. Ona je metaforična ali točna, završava sa poznatim sloganom No passaran, što želimo da bude osnovni stav naše generacije. Neće proći, dosta je, pahulje koji pokreću lavinu počinju padati. Želimo dostojno raditi i dostojno živjeti, bez straha. Dosta je tmurnog i dosta je straha, No passaran.

Planovi benda su da snime još 2-3 videospota sa albuma Costa S3ngsia, i na kraju tog putovanja imaće jednu kompletnu zaokruženu priču sa pesama koja je svaka drugačija u svom stilu. To je i bio cilj Costa S3ngsie kako kažu, otići na muzičko putovanje istraživajući, budući materijali temeljiće se na principu istraživanja, otkrivanja i uklanjanja pravila. Osim spotova, planovi su svirati koncerte širom regije.

Spot je režirao Luka Hrgović, a scenario je napravio Anton Svetić. Spot je grafički čist i dinamičan i koristeći vizuelne elemente sa područja ekonomije podvlači temu pesme i stavlja S3ngse u svet satkan od grafikona, deonica, i pie-chartova.

(Visited 48 times, 1 visits today)