Zagrebački bend Gretta predstavio novi spot „Bez riječi“


GrettaZagrebački alternativni rok kvartet, Gretta predstavio je četvrti, ujedno i posljedni spot sa svog hvaljenog albuma Kreteni (Aquarius Records/Spona 2012).

Bend Gretta je za kraj ostavio po mnogima najbolju pesmu sa albuma „Bez riječi“.

Radnja spota se odvija u imaginarnom svetu, tiraniji kule od karata, čiji opstanak napornim radom održavaju izmučeni i potisnuti anonimni radnici koji podsećaju na robove graditelje piramida. Svakako da u takvom sistemu ukoliko radnici/robovi posustanu ili otkažu poslušnost, kula od karata će se srušiti, a zamišljeni svet zauvek nestati. I to se u drugom delu spota upravo i događa.

Spot je, uz pomoć jednog jedinog, no vrhunskog glumca, sniman punih sedam nedelja u studiju kreativnog dvojca „Skalpel“, a potpisuju ga Luka Hrgović i Antun Svetić.

Reč je o Grettinom trinestom spotu u njihovoj dosadašnjoj karijeri i čini se da je 13 bendu sretan broj s obzirom da je svima koji su spot do sada videli to ubedljivo najbolji spot koji je bend snimio.

Momci iz Grette o samoj pesmi kažu: „Pjesma ‘Bez riječi’ nastala je jedne noći poslije koncerta u Čakovcu i možda najbolje dočarava zvuk Grette sa poslijednjeg albuma. Melankolični glas se prepliće sa čvrstim ritmom i brujanjem gitara i vjerno opisuje poruku pjesme o potrebi za promjenama u životu i vječnoj borbi dobra i zla.“

(Visited 78 times, 1 visits today)