„Začuđujuća“ izložba Davida Vartabedijana u čast Merilyna Mansona


David Vartabedijan - izložba @ DOBViše od 20 grafika, crteža, skica posvećenih Merilynu Mansonu videćete na izložbi nazvanoj “Astonishing” (Začuđujuće), koju će od utorka 29. maja, u holu ispred velike sale Doma omladine, predstaviti likovni umetnik David Vartabedijan.

Izložba je organizovana povodom Mansonovog nastupa na IQ MUSIC festivalu i obuhvata radove koje je Vartabedijan izrađivao poslednjih 16 godina.

“Marilyn Manson je sasvim sigurno poslednja pojava u svetu muzike koja je atraktivno, pametno i provokativno spojila vizuelni identitet sa muzikom. S obzirom na to da je likovna umetnost vizuelna stvar, a da se sam Manson konstantno transformiše, mislim da je on idealan subjekat za praćenje. Inspiracije u njegovim tekstovima ima napretek, pod uslovom da pravilno mislite svojom glavom.” – kaže Vartabedijan.

Bojan M. Đukić, narativni grafičar i basista, kaže da je reč „zapanjujuće“ prva koju mu pada na pamet kada vidi radove Davida Vartabedijana: „Poslednji nabujali ispad posvećen je utisku preteranosti što ga ostavlja jedan jedini Marilyn Manson koji opseda svežanj Davidovih glasnih, vrištećih grafičkih listova iz kojih curi najčistija rokenrol energija i eksces.“

David Vartabedijan rođen je 1968. u Beogradu. Završio je Školu za industrijsko oblikovanje (odsek grafički dizajn) i Fakultet likovnih umetnosti.

Roditelji su ga od malena vodali po koncertima, a prvi put sam odlazi sa 14 godina u Zagreb gde su svirali Motorhead, Gillan, Uriah Heep i još poneki. Danas može da se pohvali sa preko 300 čekiranih koncerata i to samo zato što tu ne ubraja koncerte domaćih bendova – inače bi ih bilo preko 1200!

Osim grafičkim dizajnom, bavio se i crtanjem stripova, imao je i bend „Scarlet“, zamalo i ploču, pravio je fanzin „Metal Rocks“, dizajnirao plakate i omote za albume, a radio je i kao novinar u „Pop Rock“-u i kao D.J. u „Akademiji“ – i to su samo neki od njegovih poslova.

Član je ULUPUDS-a. Ima status samostalnog umetnika od 2009. godine i preko 50 grupnih izložbi iza sebe.

Sutrašnja izložba biće otvorena od 19 časova i trajaće do nedelje, 10. juna 2012. godine.

(Visited 65 times, 1 visits today)