Zaboravljeni dečak sveta u rokerskoj kući slavnih


U Njujorku je održana 25. ceremonija Rock and Roll Hall of Fame, na kojoj su i zvanično titulu novih stanara „kuće slavnih“ dobili Iggy and the Stooges, ABBA, Genesis, Jimmy Cliff i engleski bend Hollies.

Iggy Pop je tim povodom izjavio da su Vudstok i njegov bend pobedili i da je on zaboravljeni dečak sveta, preneo je New York Times.

Odmah po proglašenju, Iggy je skinuo košulju i šepurio se i skakao kroz publiku tokom nastupa Stoogesa.

Genesis su se pojavili bez Petera Gabriela koji je morao da vežba za svoje koncerte.

Grupa Phish je izvela nekoliko njihovih pesama hvaleći ih za inovativnost i pomeranje muzičkih granica, prenosi The New York Times.

Pesme benda Hollies izveli su Maroon 5, Adam Levine i Jess Carmichael, a ABBA-inu The Winner Takes It All je izvela Faith Hill.

Jimmy Cliff je tek drugi reggae muzičar koji je ušao u rokersku kuću slavnih, posle Boba Marleyja.

On je izveo nekoliko numera, među kojima i The Harder They Come sa reperom Wyclefom Jeanom (pesma se nalazi na soundtracku za istoimeni film iz 1972, u kom je Cliff glumio).

Pored navedenih bendova i autora, u kuću slavnih su primljeni i autori pesama Elvisa Presleyja, devojačke i R&B bendove iz 50-ih i 60-ih: Jesse Stone, Mort Shuman, Otis Blackwell, kao i autorski tandemi Barry Mann i Cynthia Weil, i Ellie Greenwich i Jeff Barry.

Pošto se većina prisutnih tokom večeri šalila na račun uspešnosti današnje muzičke industrije, u hol slavnih muzičkih biznismena uvršen je i David Geffen.

Osnovač Asyluma, Geffena i Dreamworks Recordsa rekao je da nije ni sanjao o takvoj časti jer nema talenta.

(Visited 55 times, 1 visits today)