YU Grupa – 45 godina čistog rokenrola u novosadskom SPENS-u


Yu Grupa @ SPENS, Novi SadLegendarna YU Grupa, sa 45 godina na muzičkoj sceni i reputacijom najuticajnijeg sastava na prostorima bivše Jugoslavije, obeležiće godišnjicu koncertom u novosadskom SPENS-u.

Mala dvorana će 02. aprila biti mesto okupljanja svih ljubitelja istinskog rokenrol zvuka kojem YU Grupa više od četiri decenije ostaje dosledno verna, a jedinstvena harizma uz uvek autentičan scenski nastup nesumljivo ukazuju na koncert koji će zadovoljiti apetite novosadske rokenrol publike svih generacija.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rokenrol scene, osnovan je 29. novembra 1970. godine, a ime za sastav je tog dana odabrala publika, kad je na njihovom nastupu u zemunskom klubu Sinagoga, disk džokej Zoran Modli pozvao prisutne da predlože ime.

Prvom pesmom i singlom „Nona“ čiji se tiraž odmah rasprodao, postali su pioniri smislene upotrebe etno zvuka u domaćoj rok muzici. Od tada do danas, bogata muzička istorija YU Grupe, sastava koji je umnogome uticao na razvoj regionalne rok scene, broji 10 singlova, 11 studijskih albuma i jedan uzivo, a ove godine će biti obogacena i 12. albumom koji će premijerno biti predstavljen na koncertu u Novom Sadu, pored brojnih legendarnih hitova koji su obeležili živote generacija, kao što su „Crni leptir“, „Čudna Šuma“, „Od zlata jabuka“, „Pustinja“, „Kome se raduješ“ i mnoge druge.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti od danas na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventim-a kao i online preko pomenutih servisa. Promotivna cena ograničenog kontigenta ulaznica iznosiće 1000 dinara. Redovna cena ulaznice biće 1250 za parter i tribine dok će se na dan koncerta za ulaznicu izdvajati 1400 dinara.

(Visited 205 times, 1 visits today)