Yo La Tengo u Zagrebu u petak 8. novembra


Yo La TengoJedan od najcenjenijih američkih bendova Yo La Tengo dolazi prvi put u regiju i nastupiće u petak 8. novembra u 20 sati u Tvornici kulture u Zagrebu!

U gotovo 30 godina dugoj karijeri Ira Kaplan, Džordžija Habli (Georgia Hubley) i Džejms Meknjuv (James McNew) uživaju svetski uspeh isključivo sopstvenim zaslugama, ali i u sopstvenim sulovima – svirajući u najboljim svetskim koncertnim dvoranama, muzejima, dominirajući na listama muzičkih kritičara, radeći muzičku temu za seriju “The Simpsons”, glumeći Velvet Underground u filmu „I Shot Andy Warhol“, deleći bine sa najznačajnijim muzičarima našeg doba… Oni nisu samo jedan od najcenjenijih američkih bendova nego pravo muzičko blago uz koje su odrasle mnoge generacije.

Poslednji spot sastava Yo La Tengo je nadrealna animacija pesme “Ohm” sa ovogodišnjeg albuma Fade. Pogledajte spot u nastavku i uverite se.

Od 1984. ovaj trio (a nekada davno i duo i kvartet) kombinuje britke tekstove i muzičko eksperimentiranje na samo njima svojstven način. Podsećaju nas na sve velike bendove koji su postojali, a opet su oduvek i do kraja ostali svoji.

A činjenica da jedan bend, koji postoji toliko dugo, još može napraviti nešto tako bezbrižno divno, već je dovoljan povod za jesenje slavlje!

Cena ulaznice: 200 kuna. Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i putem www.eventim.hr

(Visited 66 times, 1 visits today)