Yo La Tengo u Beogradu (satnica)


Yo La Tengo @ Dom omladine, BelgradeOstalo je još četiri dana do beogradskog nastupa benda Yo La Tengo koji će, bez sumnje, obeležiti prvi deo koncertne godine kod nas.

Evropski deo turneje, trio iz Hobokena započeo je svirkom u Dablinu, zatim su se ređali nastupi u po Velikoj Britaniji (Glazgov, Mančester, Birmingem, Lids, London), Amsterdamu, a u toku je mini turneja po Nemačkoj, nakon koje će se preseliti u regionalne okvire.

Bend će u petak 12. maja nastupati u Beogradu i ovo će, pored zagrebačkog koncerta koji je na programu dan ranije, biti jedini njihov nastup u čitavom regionu. Posle Budimpešte, 13. maja uslediće niz svirki po zapadnoj Evropi, da bi se poslednjeg dana maja otisnuli na severnoamerički kontinent. U Evropu se vraćaju sredinom jula kada će održati niz festivalskih svirki, a nakon toga putuju u Japan gde imaju tri zakazana nastupa.

Premijerni nastup u srpskoj prestonici Yo La Tengo će održati u Domu omladine, a karte za taj koncert mogu se nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a, kafe Zbornica (Skender Begova 53b) i u FELIX Shop, TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12 – 20h). Trenutan cena ulaznica iznosi 2800 dinara, dok će na dan svikre za kartu biti potrebno izdvojiti 3200 dinara.

Sam koncept predstojećeg nastupa sastojaće se iz dva seta, prvi, nešto tiši u trajanju od 45 minuta, nakon čega će uslediti polučasovna pauza, da bi se zatim nastavilo sa drugim, bučnijim setom koji će trajati između 70 – 75 minuta. Nakon regularnog dela koncerta predviđen je petnaestominutni bis.

Konačna satnica:
19:00 Ulaz
20:00 – 21:00 Prvi set (tiši)
21:15 – 22:30 Drugi set
Bis

Prošlog meseca, trio iz Hobokena objavio je petnaesto studijsko izdanje u karijeri There’s a Riot Going On za Matador Records. Novi album nasleđuje ploču “Stuff Like That There” iz 2015., međutim, tehnički ovo je prvo izdanje sastavljeno isključivo od autorskih pesama nakon izdanja “Fade” iz 2013. godine.
Uprkos ograničenom uspehu u mejnstrimu, Yo La Tengo su nazvani “najvažnijim bendom kritičara” i uživaju kultni status među fanovima. U gitarskoj indi muzici ćete teško pronaći grupu koji zvuči toliko prirodno i kada svira džez, elektroniku, bosanovu, pop, soul i pank. Drugi bendovi pričaju kako se konstantno menjaju i eksperimentišu sa zvukom – Yo La Tengo ne pričaju, oni to rade.

AKREDITOVANJE
Press i foto akreditacije će biti odobravane za koncert do četvrtka, 10. maja.
Svoje upite, zajedno sa objavljenim linkovima (media plan), šaljite na mejl office@rocksvirke.com

(Visited 62 times, 1 visits today)