Yo La Tengo objavili novi album


Yo La Tengo - There's A Rito Going On (Album Artwork)

Američki inde rok veterani Yo La Tengo objavili su novo studijsko izdanje There’s a Riot Going On pod pokroviteljstvom Matador Records etikete.

U pitanju je petnaesti album u karijeri trija iz Hobokena, koji nasleđuje ploču Stuff Like That There iz 2015., međutim, tehnički ovo je prvi album sastavljen isključivo od autorskih pesama nakon izdanja Fade iz 2013. godine.

Ploču There’s a Riot Going On članovi benda sami su producirali, a u saopšenju za javnost navodi se sledeće „1971. godine kada se nacija nalazila na ivici surovog raspada, Sly and the Family Stone objavili su „There’s a Riot Goin’ On“, album napunjen mračnom energijom. Sada, u sličnim okolnostima, Yo La Tengo objavljuje ploču pod istim imenom, ali sa drugačijim nagonom, ploču koja nudi alternativu besu i očaju“.

U cilju promocije novog albuma grupa će se otisnuti na svetsku turneju koju će započeti krajem marta u Mineapolisu. Sredinom aprila dolaze u Veliku Britaniju, a pored mnoštva datuma po Evropi, 12. maja nastupiće premijerno u Beogradu. Karte za ovaj događaj mogu se nabaviti na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a i u FELIX Shop, TC Sremska (II sprat, radno vreme: 12 – 20h). po ceni od 2800 dinara , dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 3200 dinara.

 

Kompletan spisak pesama izgleda ovako:

 1. You Are Here
 2. Shades of Blue
 3. She May, She Might
 4. For You Too
 5. Ashes
 6. Polynesia #1
 7. Dream Dream Away
 8. Shortwave
 9. Above the Sound
 10. Let’s Do It Wrong
 11. What Chance Have I Got
 12. Esportes Casual
 13. Forever
 14. Out of the Pool
 15. Here You Are
(Visited 40 times, 1 visits today)