Xavierbell & Ivan Škrabe u Sobi, Zagreb


Soba (Magazinska 7)
srijeda (12.05.)
u 20 sati
ulaz: 10 kn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi svoj nastup Zvonka Obajdin je pod imenom Xavierbell, održala u zagrebačkom klubu Soba u veljači prošle godine.

Xavierbell više nije samo Zvonka s gitarom nego bend sa još tri čovjeka koji za sada kriju svoj identitet iza drugih imena (Gringo, Svetozar i Dalibor), a sviraju više instrumenata (ponekad i odjednom!).

Mala je ali slatka slučajnost da će prva svirka u novoj postavi biti ponovno u Sobi. Što očekivati? Izbor pjesama koje bend izvodi pod raznorodnim je utjecajima, od siksties garažnog rocka, do americane, a cijelom repertoaru poseban štih daju osebujni vokali koji se nadopunjavaju u fino izvedenim višeglasjima, i razigrani aranžmani u kojima se članovi benda međusobno izmjenjuju na različitim instrumentima.

Svirku će otvoriti odličan mladi kantautor, folk-trubadur iz Jastrebarskog – Ivan Škrabe. Uz pratnju gitare i usne harmonike, izvodi svoje autorske pjesme. Pritom je uvijek spreman ponuditi obrade crnačkih blues standarda, a nisu mu strani ni hrvatski tradicijski napjevi. Nakon ovogodišnjeg siječanjskog nastupa u Saxu (u sklopu sezone „Novi zvuk“), u nepuna četiri mjeseca, Škrabe je održao već preko deset nastupa u zagrebačkim klubovima i šire. Prepoznali su ga i preko granice te je u sklopu mini turneje „Novih odmetnika“, koncentrirao u Beogradu, Čelarevu i Novom Sadu. Ovih dana ušao je direktno u finale HGF-a.

Najbolje,uostalom, da provjerite uživo!
Dođite u Sobu, u Magazinsku 7, u srijedu, 12.05. u 21:00.
DA, stvarno počinje u 21:00 (klub se zatvara u 23:00)
🙂
Ulaz u klub plaća se simboličnih 10 kuna.

(Visited 71 times, 1 visits today)