Xanax i Mravi u klubu „Drugstore”


MraviBeogradski bendovi Xanax i Mravi nastupiće 2. decembra u klubu “Drugstore” (Bulevar Vojvode Bojovića 4, Beograd). Članovi Xanax-a, sviraće kako stare tako i pesme sa novog albuma, dok će Mravi publiku zabavljati autorskim pesmama.

Iako je u pitanju mlad bend, u sastavu Xanax-a su muzičari koji iza sebe imaju karijeru u poznatim beogradskim bendovima. Aprila 2010. godine pristupili su im novi članovi – saksofonista Borko Borac i čelista Nebojša Mrđenović, inače član Beogradske filharmonije i dugogodišnji saradnik bendova Presing, KKN, Darkwood Dub i drugih. Pažnju najšire javnosti grupa Xanax je privukla na „Jelen Top 10“ listi sa pesmama „Mašinerija“ i „Savršena rešetka“.

Bend je do sada svirao u Beogradu (Gun Club, Akademija, Brod 20/44, o3one galerija u okviru multimedijalnog projekta, na otvaranju prvog trijenala proširenih umetničkih medija (ULUS), KC GRAD, Batler), Zagrebu, Rijeci, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, na Šabačkom letnjem festivalu, a leta 2011. godine je nastupio je i na festivalima u Rusiji (Moskva, Petrograd), Mađarskoj i Poljskoj.

Bend Mravi se bavi isključivo autorskom muzikom. Prema rečima članova benda, u nedostatku životno-smislenih solucija od nedavno se vraćaju čistom i sirovom rok muziciranju.

Mravi su naučili da sviraju uz stvaranje sopstvene muzike, uspešno izbegaši klasične uštogljene forme posustalog rokenrola”, pišu članovi benda u saopštenju za medije.

Koncert počinje u 21 čas, a karte se mogu kupiti na licu mesta po ceni od 300 dinara.

(Visited 68 times, 1 visits today)