Wooden Ambulance snimili dokumentarni film o turneji „Bicycle tour de Serbia“


waČlanovi subotičkog indie rock benda Wooden Ambulance, u periodu od 24. avgusta do 2. septembra 2012. godine, u 10 dana na biciklima obišli su 10 gradova i održali 11 koncerata. Interesantna promocija njihovog albuma Intersection pretvorila se u dokumentarni film koji je u sredu premijerno prikazan u Vinkovcima.

Film u trajanju od 42 minuta prati dva člana benda, Gorana i Rudija, koji opremljeni akustičnom gitarom i perkusijama „pokušavaju da osvoje Vojvodinu i Beograd“. Film je režirao i montirao Darko Kovačević, poznat, između ostalog i po filmu „Nevidiljiva nacija“.

Iako nije prošlo ni pola godine od njihovog albuma „Intersection“, članovi benda Wooden Ambulance ponovo su ušli u studio i već završavaju sledeći album koji bi trebao da bude objavljen do maja ove godine.

„Snimili smo nekih 15 pesama. Novi album će biti nešto drugačiji od prvog. Pesme su podeljene na one koje su više bazirane na tom nekom svedenijem american folk zvuku, i one druge koje su više prašinarski rok i boga mi znatno bučnije nego što su to možda ljudi navikli od nas“, kaže Goran Grubišić i dodaje: „Nekih specijalnih noviteta nema, osim što su zvuk, atmosfera i pesme samo po sebi drugačije u odnosu na one sa prvog albuma.

Dokumentarni film „Bicycle tour de Serbia“ zainteresovani će uskoro moći da pogledaju i u Novom Sadu 5. aprila na koncertu subotičkih bendova Ana Never, All The Arms We Need i Ljudske potrebe kao i u Subotici krajem marta.

(Visited 54 times, 1 visits today)