Wooden Ambulance – Harmonija slike i zvuka


Wooden AmbulanceSubotički alternativni indi rok sastav Wooden Ambulance objavio je novu pesmu, kao i spot za istu. Reč je o pesmi „Words Of Weight“ (album River Sand, 2013.), veseloj, pomalo mističnoj numeri, koja prilično definiše muzički pravac benda.

Reč je o prilično brojnom sastavu, sa mnoštvom instrumenata, tako reći orkestarskog karaktera, koji uspešno kanališu zvuk u jednu, jednostavnu, naizgled prostu liniju, što se može odnositi i na aktuelnu pesmu. U svakom slučaju originalnosti ne manjka, jer iako u svetu popularan pravac, na našim prostorima ipak nije toliko rasprostranjen, tome u prilog ide i činjenica da iza sebe imaju mnoštvo nastupa sa poznatima inostranim i domaćim imenima, a za aktuelnu pesmu je čak tražena dozvola da se pojavi u jednom videu.

Spot za pesmu je snimljen u visokoj produkciji i obradjen na veoma interesantan način, tako da slušalac (i gledalac) ima utisak kao da isti posmatra na bioskopskom platnu ili kao da gleda filmove sa početka „kolor“ ere, sa kraja šezdesetih godina. Dinamičan je i prati ritam, tempo i taktove same pesme, ceo je u pokretu i putovanju…

(Visited 94 times, 1 visits today)