Wild Belle ekranizovao svoj prvi hit „Keep You”


wild_belleMladi duo Wild Belle, koji je za manje od godinu dana, privukao pažnju mnogih, prvo u januaru sa singlom Keep You (za koji je izašao i spot 13. novembra), a zatim i za „Take Me Away“, iza kojih stoji Columbia Records.

Bend Wild Belle iz Čikaga, čine brat i sestra Natali i Eliot Bergman (Natalie i Elliot Bergman), koji su nakon njenog povratka iz Bruklina, počeli da rade na stvaranju pesama, mada su, kako Natali objašnjava, sa prekidima zajedno stvarali svoju muziku deset godina unazad. Takođe kaže da joj se njen muzički stil nije mnogo promenio, ali da mu je bratovljev uticaj, pomogao da dobije svoj sadašnji oblik.

Eliot, stariji Natalin brat, je poznati multi-instrumentalista, koji je postigao znatan uspeh kao lider u Afrojazz Ensemble Nomo, a i svirajući saksofon sa bendom Iron & Wine.

„Keep You“ je pesma koja će vas osvojiti  na prvo slušanje, ona je vihor koji će zahvatiti vaše emocije. Nežni glas Natali Bergman koji  pluta kroz pesmu, u pratnji je pelepih nijansi sintisajzera, izuzetnih rege i dab ritmova, upotpunjen zvuzima Eliotovim bariton saksofona.

Spot je sniman na Jamajci, u Kingstonu, u toku nedelju dana. Izazvao je mnogo polemika, a najviše zbog kritika koje su se pojavile zbog, po njima neprimerenog pojavljivanja dečaka u priči koja je ljubavna. Melina Metsukas (Melina Matsoukas), režiser spota, pojašnjava da je on priča o neuzvraćenoj  ljubavi, ogorčenosti i izdaji, i o tome da sa godinama nismo nužno i zreli.

„Kao dete , sve što želimo je ljubav i pažnja i ta priča nikada ne stari, već samo dobija drugačiji oblik. Dakle, ne radi se toliko tome da su svi muškarci dečaci, već da smo svi mi zauvek mladi. Stare navike nikada ne umiru“.

Wild Belle je zaista pokazao kako kroz svoju muziku, a tako i ovim spotom, da je jedinstven i interesantan i da se u njega može polagati nada. O njima će se tek pisati!12. novembra, svoje obožavaoce obradovao je i novim EP za singl „It’s Too Late„, takođe u izdanju Columbia Records-a.

(Visited 58 times, 1 visits today)