Whispering Sons pre Editorsa u Zagrebu


Grupa Editors donosi svoje najveće hitove u Malu dvoranu Doma sportova 8. februara, a kao predgrupa nastupiće belgijski Whispering Sons.

Bend Whispering Sons iz Brisela osvojio je domaći teren EP izdanjem Endless Party iz 2015. koji je odmah po izlasku završio na vrhu muzičkih top lista u zemlji, proglašeni su najboljim belgijskim bendom i rasprodali su gotovo sve koncertne dvorane u kojima su svirali. Nakon toga su osvojili najvažniju belgijsku rok nagradu Humo’s Rock Rally, otisnuli se na turneje po celoj Evropi i osvojili tri nominacije za lokalne Grammy nagrade Music Industry Awards. Njihova moderna verzija mračnog i hipnotizovanog new wave zvuka, uz vokalistkinju Fenne Kuppens koju mediji opisuju kao čeličnu sestru Beth Gibbons ili mlađu sestru Nicka Cavea, osigurao im je reputaciju izvođača koje se mora videti uživo. Sve je to uhvaćeno na prvencu Image, na kojem su zvuk obogatili akustičnim bubnjevima i sintisajzerima, a najbolje se doživljava na intenzivnim live nastupima benda.

Omiljeni ostrvski bend Editors dolazi u Zagreb u sklopu velike evropske turneje i na najveće samostalno gostovanje u Hrvatskoj. Aktuelni album Black Gold donosi retrospektivu dosadašnjih 15 godina uspešne karijere benda, kroz 13 pesama objavljenih na njihovih šest studijskih albuma, kao i tri potpuno nove pesme. Uz rock himne “Munich”, “Smokers Outside The Hospital Doors”, “Papillon”, “Ocean of Night”, “Sugar”, “Hallelujah (So Low)”, “A Ton Of Love”, “An End Has A Start”, tu su i nove stvari, himna letnjih festivala “Frankenstein” i naslovni singl “Black Gold”,  a predstavljen je i nikad objavljeni “Upside Down”.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 190 kuna, a ukoliko ih ostane, na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 220 kuna.

(Visited 10 times, 1 visits today)