Webzine Helly Cherry proslavio 10 godina rada i postojanja


Helly CherryDana 20.05. web magazin posvećen alternativnoj i andergraund kulturi, Helly Cherry proslavio je svoj 10. rođendan. Za one koji do sada nisu imali prilike da se sretnu sa ovim magazinom, pomenimo da Helly Cherry objavljuje tekstove iz oblasti muzike, filma, stripa, umetnosti kao i kolumne, izveštaje i reportaže sa akutelnih dešavanja.

Godine 2003. počeo je da izlazi kao mesečnik i u narednih sedam godina objavljeno je 100 brojeva. Godine 2010. dolazi do promene u organizaciji magazina i sajt počinje da se osvežava svakodnevno i ta faza u njihovom radu traje i danas.

U svom obraćanju čitaocima urednici časopisa su između ostalog rekli: „Za deset godina koliko postojimo nekoliko smo puta menjali izgled i koncept – i mi sami menjamo tokom godina svoj izgled, stavove, mišljenja, interesovanja – kako da ih ne menja jedan časopis. Menjali smo se sazrevajući, šireći se, granajući se. Uz nas su stasavali mladi umetnici, pisci, režiseri, kritičari, muzičari… od kojih su neki danas prevazišli naše okvire. Čini nas ponosnim što smo im dali dobre korene. Želimo da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način bili i ostali deo naše priče, bilo kao stvaraoci, autori ili čitaoci!“

(Visited 60 times, 1 visits today)