Waters se izvinjava fanovima Elliotta Smitha


Bivši basista Pink Floyda, Roger Waters, izvinio se fanovima Elliotta Smitha pošto je umetnik koga je unajmio za promociju predstojeće turneje u Americi oštetio mural na Smithovom memorijalnom zidu u Los Anđelesu.

“To je bila apsolutna slučajnost. Nisam hteo da pokažem nepoštovanje fanovima Elliotta Smitha, i naredio sam da se plakati sa lepkom odmah uklone. To se desilo tokom uobičajenog rendom lepljenja plakata i želim da ozvaničim da nismo nameravali da uvredimo ili prekrijemo nešto vredno”, rekao je za LA Timesu Waters.

Umetnik je bio zadužen da zalepi plakate sa antiratnim citatima američkog predsednika Eisenhowera, za promociju conceptualnog albuma The Wall (1979) Pink Floyda.

Jedan od njih našao se na zidu sa muralom, kod muzičke prodavnice Solutions Radio na bulevaru Sunset, gde se Smith fotografisao za omot albuma Figure 8, i koji je bio nezvanično memorijalno mesto njegovih poklonika.

Na svojoj Facebook strani postavio je poruku Smithovim fanovima da provere šta piše na plakatu, i da misli da bi se Elliott složio sa porukom koji nosi Eisenhowerov citat.

“Svaki pištolj koji se napravi, svaki započeti rat, svaka ispaljena raketa, predstavlja, u krajnjoj analizi, krađu od gladnih i onih koji se ne hrane, od onih kojima je hladno i koji se ne mogu obući”, kaže se u poruci.

{youtube}LWoyZixx1l4{/youtube}

(Visited 29 times, 1 visits today)