„Wake up“ novi spot benda Igra staklenih perli the next generation


Igrastaklenihperli_01Krajem prošle godine beogradski bend Igra staklenih perli ponovo se okupio nakon 30 godina, sada pod nazivom Igra staklenih perli the next generation. Snimili su novi album „Apokaliptus“ a za numeru „Wake up“ izdali su spot koji možete pogledati u nastavku teksta.

Na albumu „Apokaliptus“ kao specijalni gost pojavljuje je Ljubomir Đukić iz benda Električni orgazam, dok je Koja iz sastava Disciplin A Kitschme producent i ko-aranžer. Ovaj album inspirisan je planetarnim buđenjem i drevnim proročanstvima o Kraju Sveta. Muzički predstavlja kombinaciju različitih stilova psihodelične muzike koja simbolično prati rađanje jednog novog doba.

Početak spota je vrlo efektan, čuju se zvuci moćne bas gitare, a zatim se „ubacuju“ i ostali instrumenti. Sve to je praćeno videom koji je mešavima klupske svirke sa efektnom rasvetom, raznim reflektorima i efektima i bendom koji se nalazi u studiju i sprema nove pesme. Zatim se kadrovi sele na ulice gde se prikazuju realne situacije, nebo, grad, ljudi….

Ova pesma i spot su zaista veoma zanimljivi. Uverite se i sami.

(Visited 48 times, 1 visits today)