Vrooom: album, koncerti u Novom Sadu i Beogradu


Pet meseci nakon objavljivanja singla Cuts, grupa Vrooom nastavlja snimanje novog albuma u najnovijoj postavi: Tamara Kojić (glas), Vanja Vukotić (glas), Marko Grubić (bas, sampler), Aljoša Varga (fretless bas), Nenad Knežević (harmonika, truba) i Branislav Potić (bubnjevi).

U međuvremenu učestvovali su (i učestvuju) u muzičkoj drami Kosa Ateljea 212 gde dobro poznate kompozicije Galta Macdermota izvode uživo u aranžmanima Marka Grubića. Radnja Kose u režiji Kokana Mladenovića smeštena je u sadašnjost, a bavi se protestom antiglobalista. Predstavu je u prva tri meseca izvođenja videlo preko 10.000 gledalaca što je čini jednom od najuspešnijih u istoriji beogradskog pozorišta. U narednom periodu, Vrooom će sa Kosom nastupiti na otvaranju Sterijinog pozorja u Novom Sadu (26. maja), Sarajevu (05. juna), Banja Luci (08. juna) i u okviru festivala Budva grad teatar (09. jula).

Prvi koncert Vroooma u aktuelnoj postavi održaće se u Novom Sadu 22. maja (Route 66), a drugim će otvariti baštu KST-a u Beogradu 28. maja.

Novi singl planiran je za septembar, a dugo očekivani album biće objavljen tokom jeseni ove godine, nakon čega sledi velika turneja.

{youtube}oTsWRGVrxNU{/youtube}

(Visited 86 times, 1 visits today)