Voren Hejns planira sledeći album grupe Gov’t Mule


Warren Haynes (Gov't Mule)Voren Hejns (Warren Haynes), lider grupe Gov’t Mule, predviđa da će sledeći album benda biti nešto drugačiji.

Sledeći album benda Gov’t Mule će biti „napuštanje“ onoga što su radili u prošlosti, prenosi sajt Teamrock.com.

Bend je utolio svoje strasti za muzikom drugih sa svoja poslednja četiri izdanja – Dark Side Of The Mule, fokusirajući se na Pink Floyd, Sco-Mule, snimljen sa džez gitaristom Džonom Skofildom (John Scofield), Dub Side Of The Mule i Stoned Side Of The Mule.

Poslednji autorski album iz 2013. godine, Shout! koji sadrži jedan disk sa numerama grupe Gov’t Mule i drugi, gde pesme izvode gostujući pevači.

Hejns je za MusicRadar rekao: „Imamo neke konceptne ideje. Samo pričamo o tome kakvu ploču hoćemo da napravimo. Imam napisano par pesama koje su u velikoj meri odstupanje od bilo čega što smo ikada radili. Imam osećaj da će sveukupni duh ploče ukombinovati pravce, koje nikad nismo istražili sa pravcima koji dosežu do samih početka benda.“

Bend će nastupiti na tri koncerta u Velikoj Britaniji u maju – njihova najveća Britanska turneja do sada. „Mi držimo zabeležen svaki šou koji smo ikada napravili“, kaže Hejns. „Kada se vratimo u neki grad, postaramo se da sviramo potpuno drugačiji koncert nego prethodni. Bilo bi lepo napraviti ih potpuno drugačije, za bilo koje fanove koji odluče da dođu drugi ili treći put.“

Hejns je prošle godine objavio solo album Ashes & Dust. Biće hedlajner bluz stejdža u julu na ovogodišnjem Ramblin’ Man Fair-u u Kentu.

(Visited 543 times, 1 visits today)