Vodova Fest 2012 – karte u prodaji


vodova_fest_2012Nešto više od mesec dana pre samog festivala krenula je pretprodaja ulaznica za ovogodišnji Vodova Fest koji će se održati u Ruskom Krsturu 20. i 21. jula.

Ulaznice za Vodova fest 2012. mogu se naći u prodaji u Novom Sadu u Turističkoj agenciji Urban Travel u Dunavskoj 23, i u Ruskom Krsturu u Maloj Oazi. Nakon pokretanaj prodaja karata na ovim prodajnim mestima, ubrzo će biti omogućeno i kupovina ulaznica putem veb sajta festivala. Kupovinom seta karata imaćete mogućnost da odaberete da li želite da putujete brodom od Novog Sada ili možda da kampujete u sklopu festivala, što je i uračunato u cenu seta karata. Više informacija o prodaji ulaznica na http://vodovafest.org/ulaznice/

“Vodova fest” je festival u prirodi koji NVO Pact Ruthenorum uspešno organizuje već šestu godinu za redom. Cilj ovoga festivala je privući što više različitih ljudi iz što više krajeva naše zemlje i kroz društveno-zabavni program ih upoznati sa pojmom vojvođanskih Rusina, sa Ruskim Krsturom, odnosno kulskom opštinom. Još od prve godine se festival pokazao kao atraktivan. Ceo događaj je na lokaciji pored ruskokrsturskog bazena na otvorenom, a specijalno za festival dolazi i jedan brod iz Novoga Sada. Vožnja brodom traje nekih 5 sati i sa sobom dovozi zainteresovane novosađane. Dolaskom broda i iskrcavanjem putnika – brod se oprema ozvučenjem i osvetljenjem, i posle kratke “transformacije” postaje popularan “Space Motion Elektro Stage”. Pored “Space Motion Elektro Stage”-a, u ponudi su glavna bina i Reggae Stage. Na glavnoj bini su se do sada našoj cenjenoj publici predstavili mnogi bendovi poput: ”Gale & Najda”, “So Sabi”, “Pera Deformera”, “Big Sisters Band”, “Orthodox Celts”, “Lude Krawe”, “Six Pack”, “Atheist Rap”, “Earth Wheel Sky”, “Perpetuum Mobile”, “Samostalni referenti”, “Električni orgazam”, “Neozbiljni pesimisti”, “The Frajle”, “Zbogom Brus Li” Rambo Amadeus, “KUD Idijoti” (Hrvatska) i “YU Grupa” kao i mnogi lokalni bendovi, odnosno domaći bendovi koji neke od svojih numera izvode na rusinskom jeziku.

Ove godine učestvovaće preko 40 izvođača na tri bine. Neki od njih su: Hladno pivo, Nevergreen, Crazy Cousins, Za Dž i Po Kratkom Postupku koji će svirati prvog dana i S.A.R.S, Eyesburn, Sopot, Lost Paris Tapes (the Doors Tribute band) i Azra Real Tribute Band, koje dočekujemo drugog, poslednjeg dana.

(Visited 60 times, 1 visits today)