Vlatko Stefanovski objavio novi album „Seir“


Vlatko Stefanovski - SeirLegendarni gitarista Vlatko Stefanovski, objavio je novi album Seir. Reć je o prvom kantautorskom albumu nakon 11 godina (od albuma Kula od Karti), na kojem se nalazi 10 novih pesama čiju muziku, tekstove, aranžmane i produkciju potpisuje on sam.

Album je snimljen u Esoteria Sound Studiju, a kao gosti na albumu pridružili su mu se Rade Šerbedžija (vokal), Damir Imeri (klavijature i Rhodes el. piano), Karolina (vokal), Gjoko Maksimovski (bas gitara), Dino Milosavljević (bubanj), Vasko Atanasovski (bariton i soprano saksofon), Zoran Madžirov (vibrafon), Marko Ramljak (violina), Kiril Kuzmanov (tenor saksofon), Trajče Velkov (truba), Vasil Hadžimanov (Rhodes el. piano), Mite Dimovski (dodatne perkusije) i gudački kvartet Zografski. Fotografije na albumu potpisuju Jan Stefanovski i Kristijan Panovski, a dizajn Srđan Vučić.

Album najavljuje prvim singlom “Superheroi” u kojem Vlatko Stefanovski peva i svira o superherojima, a kao gost se pojavljuje Rade Šerbedžija. Pesmu možete poslušati u daljem tekstu.

Vlatko Stefanovski - Seir

Vlatko Stefanovski počeo je svirati gitaru sa 13 godina, a u tinejdžerskim godinama osnovao je kultni bend Leb i sol, koji je postao jedan od najvažnijih imena ex Yu scene i koji je objavio 14 albuma i nastupao širom sveta. Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspešnu solo karijeru s albumima kao što su “Cowboys & Indians”, “Sarajevo”, “Vlatko Stefanovski trio”, “Kula od karti”, “Thunder from the blue sky” i drugi, sarađuje sa još jednim sjajnim gitaristom, Miroslavom Tadićem, sa kojim snima albume “Krushevo”, “Treta majka”, “Live in Belgrade” i “Live in Zagreb”.

Posljednjih godina Stefanovski je svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tomi Emanuel (Tommy Emmanuel), Stočelo Rozenberg (Stochelo Rosenberg), Gibonni, Jan Akerman (Jan Akkerman), Teodosi Spasov (Theodosii Spassov), Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Kače (Manu Katche), Toni Levin i drugi. U međuvremenu je stvarao muziku za film, teatar i balet. Takođe je nastupao sa brojnim orkestrima i ansamblima kao što su London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Tonkunstler orchestra from Vienna, Simphonieta Orchestra from Sophia, Slovenian philharmony orchestra – Ljubljana, Student symphony orchestra from Skopje Macedonia, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band

(Visited 267 times, 1 visits today)