Vizelj – „Mamuze“ (singl)


VizeljŠmek novog, svaremenog divljeg zapada, ukus bunta i stare škole hard kora i alternativni pristup muziciranju donosi nam novi singl „Mamuze“, koji trenutno predstavlja najsvežiji proizvod grupe Vizelj.

„Ko se rodi da bude kauboj, s neba će mu na glavu pasti šešir…“, jedan je od stihova i poruka pesme, koja u centralni deo stavlja junaka rastrzanog između unutrašnjih i spoljnih problema otelotvorenim u lik neprijatelja koji svakog trenutka dolazi u stan. Ovaj, filmski, napeti momenat, bi sasvim sigurno mogao lako da završi na platnu, imajući sve elemente savremenog vesterna.

Naglašena bas gitara uz bubanj su nešto što grupe današnjice rado koriste i konzumiraju, a to je slučaj i u ovoj pesmi. Bas je oštar i vodi kroz pesmu, dok se gitara pojavljuje u refrenu i definiše njen pravac. Pravac koji u mnogome podseća i jeste, ono što se sviralo devedesetih godina, a to je hard kor, sa posebnim osvrtom na rad i zvuk grupe Rage Against The Machine. Kao što je već pomenuto, pun izražaj će ova pesma dobiti snimanjem dobro režiranog i osmišljenog spota koji će podržati glavnu priču pesme, a naročito poslednje stihove „…Bežao sam hrabro, ali ovo smrdi mi na kraj“.

Singl je snimljen u studiju Citadela pod producentskom palicom Luke Matkovića.

  • Foto: Nemanja Đorđević

(Visited 336 times, 1 visits today)